28 / 04 / 2024

Home ofis nedir?

Home ofis nedir?

Home ofis nedir? Günümüzde yeni bir trend haline gelmiş hem ev hem ofis ortamı dizayn şekli olan home ofis konusu hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..



Home ofis nedir?


Günümüzde yeni bir trend haline gelmiş home-ofisler, konut sektöründe en çok tercih edilen daire seçenekleri arasında yer alıyor. Home ofis bir çalışma şekli olup, freelance yani serbest çalışanların kullandığı yöntemi olarka karşımıza çıkıyor. Evinin bir bölümünü ofis olarak dizayn eden kişiler, işlerini evde yapıyorlar.


Home ofis maliyeti


Home ofis çalışacak insanların sektörlerine göre maliyeti değişebiliyor. Telefon, elektrik, su, ısınma gibi giderleri de haliyle artabiliyor. Ayrıca eve alınması gereken ofis malzemeleri de bir gider oluşturuyor. Tüm gün evde olup, tüketilmesi gereken gıdalarda ev bütçesinde ciddi bir gidere sebep olabiliyor. Ayrıca bazı dönemlerde iş ortakları, müşteriler ile yapılan toplantılar gerekebiliyor. Bu gibi durumlarda ikramlarda gider olarak kayıt altına alınıyor.


Home-ofis konut projelerinin yeri nedir?


Gayrimenkul sektöründe  2011 yılından itibaren home-ofis projeleri hız kazandı. Markalı konut projelerinde yer alan home-ofislere talep de oldukça fazla. Home-ofis projelerini genelde iş verenler, sosyologlar, kişisel gelişim uzmanları, tasarım işi ile ilgilenen kişiler tercih ediyor.


 

Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön