02 / 05 / 2024

Honda’nın fabrikasını satın alan Habaş Holding’ten büyük bomba!

Honda’nın fabrikasını satın alan Habaş Holding’ten büyük bomba!

Gazeteci Emre Özpeynirci, Habaş Holding tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Honda Gebze fabrikasında yerli otobüs ve kamyon üretildiğini açıkladı. Özpeynirci’nin, paylaştığı fotoğraflarda Habas logolu otobüs ve kamyonlar görülüyor.



2021 yılında Honda’nın Gebze’deki fabrikasını HABAŞ Holding’in sahibi Mehmet Rüştü Başaran satın aldı. Bir otomobil tutkunu olan Mehmet Rüştü Başaran’ın ayrıca Honda’nın İngiltere’deki motor fabrikasını da satın aldığı ortaya çıktı. Başaran’ın Gebze’de hibrit ve elektrikli otomobil üretmesi iddiaları konuşulurken, otobüs ve kamyon tam ters köşe oldu.

Gazeteci Emre Özpeynirci, Habaş Holding tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Honda Gebze fabrikasında yerli otobüs ve kamyon üretildiğini açıkladı. Özpeynirci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "2021 sonunda Japon Honda'nın Gebze fabrikasını satın alan Habaş Holding'den büyük sürpriz… Herkes Habaş'ın patronu Rüştü Başaran'dan hibrit sedan bir otomobil beklerken, 'Habas' logolu otobüs ve kamyonlar görüntülendi. Rüştü bey yatırımı seviyor, reklamı sevmiyor. Otobüs (midibüs) ve kamyonun Manisa'da üretileceği de iddia ediliyor. Bakalım Gebze'de otomobil de üretilecek mi?"

Japon üreticiden satışın ardından yapılan açıklamada, “Honda Türkiye AŞ, Gebze’deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğu'na devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında yapılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi ise Eylül 2021’den sonra gerçekleştirilecektir. 1992 yılından beri Türkiye’de üretim yapan Honda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerine pazarlama, satış ve satış sonrasıyla en kaliteli hizmeti sunmaya devam edecektir. Faaliyetlerine İstanbul’daki Genel Müdürlüğünde devam edecek olan Honda Türkiye AŞ, bayi ağı ile ülkemiz için değer yaratmayı sürdürecektir” denilmişti.


Geri Dön