05 / 05 / 2024

Hong Kong'ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Hong Kong'ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Dünyanın en pahalı şehirlerinden olan Hong Kong, vatandaşlarına dram yaşatıyor. 8 milyon nüfusu olan kentin sadece yüzde 7'lik bölümü konutlar için ayrılmış. Ev fiyatlarındaki pahalılık da insanları mikro evlerde yaşamaya mecbur bırakıyor...



Hong Kong, dünyanın en önemli ticaret kentlerinden biri olarak biliniyor. Çin'e bağlı olmakla birlikte özel bir statüde yönetilen şehirde milyonlarca insan yaşıyor. 

A Haber'de yer alan habere göre; kentte, 8 milyon nüfus bulunurken, kentin sadece yüzde 7'lik bölümü konutlar için kullanılıyor.

Hong Kong ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Hong Kong'un yalnızca yüzde 7'lik alanının konut olarak kullanılması ev fiyatlarının çok yüksek olmasına ve aynı zamanda da bir o kadar küçük bir şekilde tasarlanmasına sebep oluyor. 

Hong Kong ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Örneğin New York'ta kentte konut için ayrılan alan, toplam yüz ölçümünün neredeyse yüzde 70'ine denk gelecek şekilde ayarlanmış.

Hong Kong'ta yüksekliği onlarca metreyi buluan gökdelenlerde insanlar genellikle 25 metrekareden fazla büyüklüğe sahip olmayan evlerde yaşamlarını sürdürüyor.

Hong Kong ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Üstelik bu küçük evlerin de metrekaresinin yüzlerce dolar değerinde olduğu görülüyor. Bu durumda alım gücü de düşünüldüğünde, şehirde yaşayanlar daha düşük metrekareli evleri tercih ediyor.

Hong Kong'ta konut kiraları düşecek!

 


Geri Dön