28 / 04 / 2024

Hong Kong'ta konut krizi sebebiyle daireler küçüldü!

Hong Kong'ta konut krizi sebebiyle daireler küçüldü!

Çin'in önemli yerleşim birimlerinden Hong Kong'ta meydana gelen konut krizi nedeniyle daireler daha küçük inşa ediliyor. 



Bir hükümet belgesine göre, Hong Kong'un önde gelen inşaat firması Sun Hung Kai Emlak, Yeni Bölgeler'deki Sai Kung bölgesinde bu tür küçük dairelerin yapımını üstleniyor. Finans Gündem'de yer alan habere göre; inşaat aşamasında olan 5 bin 400 dairenin çoğu sadece 26,3 metrekare ölçülerinde, bazılarıysa 8,2 metrekareden daha küçük. Mutfağı ve banyosu olmayan en küçük daireler iki büyük çift kişilik yatak büyüklüğüne sahip. Emlak fiyatlarındaki ani yükseliş devam ederken Hong Kong'daki küçük apartman daireleri alandaki kısıtlılığa rağmen alıcıları çekmeye devam ediyor.

Hong Kong ta konut krizi sebebiyle daireler küçüldü!

Temmuz ayında Çin hükümeti Hong Kong'daki küçük evlerin tümünü 2049'a kadar ortadan kaldırma hedefi koymuştu. Çin hükümeti konut krizi için sık sık büyük holdinglerin "tekelci davranışlarını" suçluyor. Çinli yetkililer kısa süre önce şehrin zenginlerinden kaynakları artırmalarını ve konut sıkıntısının ortadan kaldırmasına yardımcı olmak için Pekin'in çıkarlarını desteklemelerini talep etti. Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, salı günü yeni "sadece yurtseverler" siyasi sisteminde ev sıkıntısına ve artan arazi arzına öncelik verileceğini dile getirdi. 

Lam "Bugün [inşaat şirketlerinin] Hong Kong hükümetinin politikalarıyla işbirliği yapmaya çok istekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yatırımcıların, yetkililerin ev fiyatı kontrolü emri vereceğinden korkarak satış kararı verilmesi sonrasında Hong Kong'un önde gelen 4 emlak devi çarşamba günü varlık değerlerinden 6,7 milyar dolar (yaklaşık 59 milyar TL) kaybetti. Yetkililerin nano daire kültürünü ortadan kaldırmak için fiyat sınırları ve satın alma kısıtlamaları uygulayacağı yönünde spekülasyonlar çoğalıyor. Hong Kong ve Çin emlak araştırma şirketi Bocom International'ın başkanı Philip Tse "İnsanlar daha çok sübvansiyonlu konut inşa etmek için ilave sorumluluk almaları gerekip gerekmediği konusunda endişeli olabilir" dedi.

Hong Kong'da ev fiyatlarındaki pahalılık insanları mikro evlere yönlendiriyor!


Geri Dön