03 / 05 / 2024

Hotel Les Ottomans, Chateau Beaupre'a adını verecek!

Hotel Les Ottomans, Chateau Beaupre'a adını verecek!

Hotel Les Ottomans, 16. yüzyılda Fransa'nın Limoges kentinde 12 hektar arazi üzerinde inşa edilen Chateau Beaupre'a adını verecek



Anlaşmanın imza töreni dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Hotel Les Ottomans'ın sahibi ve Genel Müdürü Ahu Aysal, 2 ay önce otele misafir olarak gelen James Tseliki'nin, burayı çok beğenerek, sahibi olduğu Chateau Beaupre'a franchise vermeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunu aktardı. Aysal, kendilerine daha önce Dubai'den ve Mısır'dan da bu tür teklifler geldiğini, ancak hiçbir teklifin "bu denli güzel" olmadığını ifade ederek, Osmanlı kültürünü, misafirperverliğini tanıtmayı bu şekilde başlatacaklarını söyledi.

Soruları da yanıtlayan Aysal, franchise anlaşmasının, prosedürlerin tamamlanmasının ardından 3 yıl sonra başlayacağını, anlaşmanın iki tarafın memnuniyeti süresince devam edeceğini belirtti. Şu anda hiçbir teklifi değerlendirme aşamasında olmadıklarını vurgulayan Aysal, Hotel Les Ottomans'ı Ankara'ya da taşımak istediklerini, Ankara'da böyle bir yere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Ahu Aysal, 1 Kasım'da eski ABD Başkanı Bill Clinton'un otellerinde kalacağını da sözlerine ekledi. James Tseliki de, 8 yıl eşiyle Chateau Beaupre'da yaşadıklarını ve daha sonra burayı otele çevirmeye karar verdiklerini anlattı. Yapılan anlaşmanın daha büyük çalışmaların başlangıcı olabileceğini dile getiren Tseliki, bunun uluslararası bir zincire dönüşebileceğini kaydetti.

Toplantıda verilen bilgiye göre, 30 milyon avro yatırım yapılması planlanan otelin, 18-24 aylık hazırlık aşamasının ardından 2011 sonu, 2012 başı gibi açılması öngörülüyor. Rusya, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, otelin hedef pazarları olarak belirlendi.
AA


Geri Dön