Genel

House Cafe'nin içinde `Çin mantısı' restoranı açılıyor!

Yabancı fonlardan sürekli ortaklık teklifleri alan Türk restoran zinciri House Cafe'de İngiliz yatırımcılar mantı açmaya hazırlanıyor

İstanbul ve Ankara'da 11 restoranı bulunan House Cafe'nin İstinye Park şubesi yakında `doğuracak'. İngiliz yatırımcılar Ben Carrington, Chris Penna ve Henry Samson; İstinye Park'taki House Cafe'nin içinde 110 metrekare yer kiralayarak bir `Çin mantısı' zincirinin ilk halkasını açıyor. Üç ortak, geçen ay bu iş için 250 bin lira sermayeli `The Dim Sum Group' adlı bir şirket kurdu.

House Cafe'nin sahiplerinden Canan Özdemir, "Bay Carrington benim erkek arkadaşım. Londra'da Çin mantısı diyebileceğimiz `dim sum' pişiren restoranlar çok yaygın. Bu lokantalarda çeşit çeşit dim sumum yanında da çay içilir. Ben Carrington, dim sum kültürünü Türkiye'ye taşımak istedi. İstinye Park'taki House Cafe 550 metrekare. Kullanmadığımız 110 metrekare var. Burada alt kiralama yoluyla bir dim sum restoranı açılmasına karar verdik" diyor.

İngilizler Bodrum'dan çıktı
Bu yatırımın House Cafe'den tamamen ayrı olacağını belirten Özdemir, mimari bir firmanın mekânı oluşturacağını söylüyor.
Ben Carrington'ın Çinli bir danışmanla çalıştığını ve bir aydır Çin'den dim sum ustaları getirmek için gerekli bağlantıları kurduğunu belirten Özdemir, son anda bir pürüz çıkmazsa restoranın bu ay içinde açılabileceğini anlatıyor.
Dim sum Türkiye'de tutarsa lokantanın zincir haline gelmesi bekleniyor. Ben Carrington ve Chris Penna, Bodrum'da gayrimenkul projeleri yapan Monarch Court grubunda da yatırım danışmanı.
Serkan ARMAN/Milliyet