27 / 04 / 2024

HSBC'den Çin'deki konut krizine çözüm önerisi!

HSBC'den Çin'deki konut krizine çözüm önerisi!

Çin'in karşılaştığı konut krizini çözebilmek için HSBC analistlerinden öneri geldi. Analistlere göre kapsamlı bir plan ile mülkleri düzenli bir şekilde satma veya kiraya işlemlerini yönetecek ulusal düzeyde bir kuruluş içermeli.



Analistlere göre Çin'de mevcut planın özel konutları sosyal konutlara dönüştürme konusundaki adımlarının piyasayı istikrara kavuşturabileceğini, ancak yetersiz olduğu belirtildi. 

HSBC tarafından gelen önerilere göre;  İspanya’da 2008 mali krizinden sonra oluşturulan “kötü banka” örneğindeki gibi, benzer bir kuruluşun Çin’de kurulması, önceden satılmış konutların teslimini kolaylaştırarak yerel yönetimlerin üzerindeki yükü azaltacak. Öte yandan, emlak satın alma kısıtlamalarının daha da gevşetilmesi, büyük şehirlerde talebin serbest bırakılması açısından önemli bir etki yarabilir. 

HSBC analistlerine göre, bu tür bir ulusal düzeydeki kuruluşun konut piyasasını dengeleyerek, mülk değerlerini koruyarak ve konut krizini aşarak Çin’in ekonomik istikrarını güçlendirebileceğini öne sürüyor.

HSBC den Çin deki konut krizine çözüm önerisi!

HÜKÜMET EMLAK SORUNUNA EL ATTI

Çin'deki emlak krizine hükümet el attı. Konuyla ilgili olarak hükümet tarafından kısa süre önce açıklanan "proje beyaz listesi" mekanizması, devlet destekli bir kalkınmaya 46 milyon dolar ilk kredi onayını gördü.

Securities Times tarafından hazırlanan haberine göre bu finansman China Mingsheng Banking Corp. tarafından Guangxi Beitou Industry & City Investment Group'a verildi. Ayrıca, Guangxi bölgesindeki Nanning şehri 107 gelişmeyi içeren bir beyaz liste yayınladı ve Chongqing toplam 83 milyar yuan finansman gerektiren 314 proje belirledi.

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

Geri Dön