28 / 04 / 2024

Hugo Boss'dan Ege Serbest Bölgesi'nde ek bina yatırımları!

Hugo Boss'dan Ege Serbest Bölgesi'nde ek bina yatırımları!

Hugo Boss, İzmir'deki takım elbise fabrikasına 10 milyon euro yatırım yapma kararı aldı



Hugo Boss İnsan Sistemleri Müdürü İskifoğlu, "Türkiye'de yatırıma başladığımız 11 yılda 3 bin 100 çalışana ulaştık. Bu yeni girişimle yıl sonunda 4 bin personele ulaşacağız" dedi

Hugo Boss, İzmir'deki takım elbise fabrikasına 10 milyon euro yatırım yapma kararı aldı. Alman hazır giyim devi Hugo Boss'un üretim kapasitesi ve istihdam açısından 4 tesisinden en büyüğü olan Ege Serbest Bölgesi'ndeki Hugo Boss tesisi, yeni yatırımla yıl sonuna kadar 500 kişiyi kadrosuna dahil edecek.

Hugo Boss İnsan Sistemleri Müdürü Mustafa İskifoğlu, üretim kapasitesini yaklaşık üçte bir artıracak bir yatırım için fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.

İZMİR VAZGEÇİLMEZ
İskifoğlu, "Takım elbise fabrikasını 10 milyon euro yatırımla büyütme kararı aldık. Bu kapsamda yıl sonuna kadar 500 yeni çalışan alacağız. Türkiye'de yatırıma başladığımız 11 yılda toplam 3 bin 100 çalışana ulaştık. Bu yeni yatırımla yıl sonunda 4 bin çalışana ulaşacağız" dedi.

Takım elbise fabrikasının yanı sıra gömlek, bayan giyim ve spor giyim fabrikalarında da büyütme planları yaptıklarını dile getiren İskifoğlu, 2012'ye kadar bin 500 yeni çalışan istihdam etmeyi ve toplam çalışan sayısını 5 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Hugo Boss'un  İzmir  tesislerinin insan kaynağı, yüksek çalışma temposu, kalite, esnek çalışma ile büyük başarı sağladığını belirten İskifoğlu, "Grubun diğer fabrikaları arasında öne çıktık. Hugo Boss artık İzmir'i vazgeçilmez bir partner olarak görmeye başladı. Yatırımları İzmir'e kaydırıyorlar. ABD'nin Cleveland şehrindeki fabrikanın kapatılması kararı alındı. Oradaki üretimin bir kısmı Türkiye'ye yönlendirildi" dedi.

İhtiyaçları olan deneyimli makine ve dikim operatörü bulma konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını kaydeden İskifoğlu, yeni eleman alıp yetiştirmeyi de tercih ettiklerini söyledi. Şu an 150 çalışanın eğitim gördüğünü belirten İskifoğlu, "Kursa katılanlar ücret alıyor. Yol ve yemek servisi sağlıyoruz. Sigortaları yapılıyor. İşi öğrendikten sonra da kadroya alıyoruz. Her salı ve perşembe günü saat 10.00-12.00 arasında görüşmelerimiz oluyor. Her görüşmeye ortalama 300-350 kişi katılıyor" diye konuştu.

PERFORMANS ODAKLI
İlave yatırım da planladıklarını açıklayan İskifoğlu, şöyle konuştu: "Ege Serbest Bölgesi'ndeki tesisimizin içinde yer alacak ek bina yatırımları kapsamında çalışan sayımızı 2012 yılına kadar 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bölgemizde istihdam yaratmak açısından büyük bir operasyonun içindeyiz. Bu yıl İzmir'de en çok istihdam sağlayan 4. kuruluş olduk. İşsizliğin bu kadar yüksek olduğu dönemde istihdama katkı sağlamak bizi gururlandırıyor. Bu yatırımın netleşmesi birkaç ayı bulur."

Çalışanların yüzde 70'inin kadın, yaş ortalamasının 31 olduğunu dile getiren İskifoğlu, yaş ortalamasının giderek arttığını kaydetti. İskifoğlu, "Hugo Boss olarak çok profesyonel çalışıyoruz. Performans odaklı bir şirketiz. Şirket kültürümüzün temelinde insan felsefesi yatar" diye konuştu. İskifoğlu, Türkiye'de mağazacılık alanında da atılım içinde olduklarını belirterek, Alsancak'ta prestijli bir mağaza açmak için yer aradıklarını açıkladı.

Almanlar'a eğitim veriyorlar
Hugo Boss'un İzmir tesisinin, grubun know-how merkezi olduğuna dikkat çeken Mustafa İskifoğlu, "Bu gurur verici bir şey. Eskiden farklı ülkelerden teknisyenler bize gelip eğitim verirlerdi. Şimdi biz artık tekniker ihraç ediyoruz. Türk teknikerler Almanya'ya, İsviçre'ye, Hugo Boss'un diğer fabrikalarına gidip bu işin nasıl yapıldığını öğretiyorlar. 8 tekniker arkadaşımız yurtdışında eğitim veriyor. Artık entellektüel sermaye ihraç etmeye başladık" dedi.
YeniAsır/Sinan Doğan


Geri Dön