28 / 04 / 2024

Hükümet üç yıllık mali planı açıkladı!

Hükümet üç yıllık mali planı açıkladı!

Üç yılda 6 milyarlık tasarruf yapmayı hedefleyen hükümet, üç yıllık mali planı açıkladı. Yeni plana göre vatandaş değil devlet kemer sıkacak.



Üç yıllık mali plan açıklandı. Yeni planda devlet harcamaları ve mali disiplini kontrol altında tutacak bir yol haritası ortaya kondu.


Üç yılda 6 milyarlık tasarruf yapmayı hedefleyen hükümet, kamuda kullanılan cep telefonundan servis araçlarına, akaryakıttan temizlik malzemelerine, seminerlerden yurtdışı görevlendirmelere kadar tüm harcamalara sınırlama getiriliyor.



Tasarruf tedbirleri şöyle sıralandı:


DEVLET HARCAMAYACAK



TESİSLERE MASRAF AYARI: Eğitim, dinlenme tesisleri gibi sosyal işletmeler giderlerini gelirleriyle karşılayacak. Bakım ve onarım ödeneği talep edilmeyecek.


YENİ BİNAYA ÖDENEK YOK: Hizmetler, mevcut binalarda sürdürülecek. Tahliye kararı olanlar dışında yeni kiralama, satın alma, yeni inşaat için ödenek verilmeyecek.


ODA YENİLEMEYE SON: Zorunlu hallerde döşeme, demirbaş alımı için ödenek talep edilecek. Mevcut imkânlarla yetinme gayreti içinde olunacak.


EĞİTİMLER GÖREV MAHALLİNDE: Eğitim, kurs, seminer ve paneller personelin görev mahallinde düzenlenecek. Yolluk ödenek ihtiyacı asgari seviyeye indirilecek.


Yeni cazibe merkezlerine öncelik verilecek

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan"Yeni proje tekliflerinde azami oranda seçici olunacak. Ekonomik büyümeye ve sosyal gelişmeye katkısı en fazla ve acil hizmet ihtiyacını karşılayabilecek yatırımlara öncelik verilecek" dedi. Elvan sözlerine "Son dönemde yine hükümetimiz tarafından cazibe merkezi olarak belirlenen bölgelerdeki yatırımlara öncelik verilecek." şeklinde devam etti. 


Milliyet 



Geri Dön