Hükümetten 1.500 TL kira yardımı!
Devlet dar gelirli vatandaşları rahatlatacak uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor. E-Devlet üzerinden başvuru yapan çok sayıda vatandaşa 1.500 TL kira yardımı yapılıyor.
Kirasını ödemekte zorluk yaşayan kentsel dönüşüm sebebiyle taşınmak zorunda kalan veya yeni bir eve çıkan kiracılar, son günlerde artış yaşayan kira fiyatlarından şikayet ediyor. AHaber'de yer alan habere göre; kira fiyatlarının artması sebebiyle bir çözümek isteyen kiracılar için devlet yardıma koştu. VGM aracılığıyla sosyal yardım alarak veya E-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusunda bulunanlar her ay maaş gibi 1.500 lira yardımı alıyor.İşte; kira yardımı detayları...
Kira yardım desteğini almak için ilk koşul, kira desteği başvurusu yapan kişinin kaldığı ev gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına muhtaç olması gerekiyor.
Kira yardımı alabilmek için bu koşulun dışında başvuru yapan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerekiyor. Ek olarak sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan bir kişiye de kira yardımı verilmiyor. Devletin yaptığı yardımların birçoğunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işlemi yapmak için Kaymakamlıklardan yardım alıyor. Kaymakamlıklar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile birlikte çalışarak, kira yardımının verileceği kişiye ulaşıyor ve kira yardımı almasını sağlıyor.
VGM ÜZERİNDEN DE YARDIM YAPILIYOR
Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ihtiyaç sahibi ailelere, yetim ve engellilere 1037,96 liralık yardım yapıyor. Yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşların sosyal güvencesi olmaması, herhangi bir gelir veya aylığı olmaması, gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması ve mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması isteniyor.
Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki koşulların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır.
Sosyal güvencesi olmaması,
Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan kazancağı aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını aşmaması