27 / 04 / 2024

TÜRES'ten salgından etkilenen restoranlara 1 milyon TL kira yardımı!

TÜRES'ten salgından etkilenen restoranlara 1 milyon TL kira yardımı!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, 500 üye işletmesine toplamda 1 milyon TL'lik kira yardımı gerçekleştirecek.



Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) tarafından yapılan açıklamaya göre, Yemeksepeti desteğiyle yapılacak yardım kapsamında işletme başına 2.000'er TL karşılıksız destek verecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada konuya ilişkin görüşleri bulunan TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörün bu zorlu sürecinde Yemeksepeti'nin esnafı desteklemesini önemsediklerini belirtti.

Bu iş birliği çerçevesinde 500 üyeye 2.000'er TL karşılıksız kira yardımı yapacaklarını belirten Bingöl, "İşletmelere katkı sağlama amacıyla çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. Bu sebeple Yemeksepeti'ne ve Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın'a göstermiş oldukları dayanışma için teşekkür ediyoruz." dedi.

Bingöl, esnafın mevcut durumuyla işlerini döndürmesinin zor gözüktüğünü dile getiren Bingöl, bu sebeple tüm paydaşlarıyla TÜRES üyelerine ve sektöre desteklerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

TÜRES ten salgından etkilenen restoranlara 1 milyon TL kira yardımı!

Bingöl, yeme-içme sektörünün tüm paydaşlarını ve iş birliği yaptıkları firmaları el ele verip sektörü desteklemeye çağırdı.

"Öncelikli hedefimiz işletmelerin yaşadığı sıkıntıları hafifletmek"


Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın da şirket olarak içerisinde bulundukları bu zorlu süreçte ülkenin ihtiyaç duyduğu her noktada, gönüllü bir şekilde, ellerinden gelen desteği sağlamaya özen gösterdiklerini belirtti.

Aydın, "Kısa süre önce açıkladığımız 20 milyon liralık 'Birlikte Daha Güçlüyüz' destek paketi kapsamında, şimdi de TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin lira kira desteğinde bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığımız bu yardımlarla işletmelerin yaşadığı sıkıntıları hafifletmek öncelikli hedefimiz." dedi.

Esnafa kira yardımından vergi alınacak mı?


Geri Dön