09 / 05 / 2024

salgından etkilenen restoranlar kira yardımı

salgından etkilenen restoranlar kira yardımı

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, 500 üye işletmesine toplamda 1 milyon TL'lik kira yardımı gerçekleştirecek.

Gaziosmanpaşa'da toprak kaydı, 30 ev boşaltıldı: Yeni evler verilecek!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün toprak kaymasından etkilenen kiracılar kiracı, ev sahipleri de ev sahibi olarak kalıcı evlerine geçecek. İstanbul Valisi Davut Gül, detayları açıkladı. 

Depremden etkilenen KOBİ'lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

Depremden etkilenen KOBİ'ler için destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. KOBİ'lere bir destek de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) geldi. 

İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

Dün gece yaşanan yoğun yağışın ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Benzin fiyatlarına okkalı bir zam daha!

Döviz kuru ve brent petrol fiyatlarından etkilenen akaryakıt fiyatları uçuyor. 25 Temmuz itibarıyla benzin yine zamlandı. İşte tüm detaylar...

Selden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lere Acil Destek Kredisi müjdesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada selden etkilenen illerdeki KOBİ'lere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 300 bin TL'ye kadar "Acil Destek Kredisi" sağlanacağını açıkladı.

Depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman?

MEB tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki öğretmenlere iller arası tayin hakkı verildi. Peki depremden etkilenen şehirlerdeki öğretmenler hangi illere tayin isteyebilecek? Öğretmenlerin tayin başvuruları ne zaman?

Migros vatandaşın yüzünü güldürdü: Selpak 4'lü tuvalet kağıdı yüzde 42 indirimle!

Bir zincir market, hayat pahalılığından etkilenen vatandaşların bütçesini rahatlatmak için Selpak 4'lü tuvalet kağıdını yüzde 42 indirimle sunmaya başladı. Bu market, Türkiye genelinde on binlerce mağazasıyla biliniyor ve en uygun fiyatlı tuvalet kağıdını sunuyor.

Depremden etkilenen illerde yeniden imar maliyeti 70.8 milyar dolar! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan Mart 2023 aylık sektör raporuna göre, depremden etkilenen illerde yeniden imar maliyeti 70.8 milyar dolar olarak belirlendi.

‘Acil önlem alın! Göçük altından kurtardıklarımızı kaybedeceğiz’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat günü meydana gelen depremlerin ardından bölgede büyük bir salgın olduğu ve önlem alınmadığı takdirde kurtarılan vatandaşların hastalık nedeniyle kaybedileceği uyarısı geldi.

Depremden etkilenen 11 ildeki natamam binalarda hasarların gizlenmesine geçit verilmeyecek!

Depremlerden etkilenen 11 şehirdeki teknik heyet tarafından natamam binalarda hasar tespit incelemelerine başlandı. Böylelikle inşa halindeki binalarda meydana gelen deprem hasarının sıva ve boyayla kapatılarak gizlenmesinin de önüne geçilecek.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde rezerv konut alanlarının belirlendiğini dile getirerek, yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacağını dile getirdi.

Ziraat Bankası'ndan ödenecek paranın miktarı belli oldu

Depremden etkilenen bölgeye yönelik devlet tarafından destek paketleri hazırlanmaya devam ediyor. Son olarak vatandaşların çok sık gündeme getirdiği önemli bir konu için de destek paketi hazırlandı.

salgından etkilenen restoranlar kira yardımı Haberi

salgından etkilenen restoranlar kira yardımı

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) tarafından yapılan açıklamaya göre, Yemeksepeti desteğiyle yapılacak yardım kapsamında işletme başına 2.000'er TL karşılıksız destek verecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada konuya ilişkin görüşleri bulunan TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektörün bu zorlu sürecinde Yemeksepeti'nin esnafı desteklemesini önemsediklerini belirtti.

Bu iş birliği çerçevesinde 500 üyeye 2.000'er TL karşılıksız kira yardımı yapacaklarını belirten Bingöl, "İşletmelere katkı sağlama amacıyla çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. Bu sebeple Yemeksepeti'ne ve Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın'a göstermiş oldukları dayanışma için teşekkür ediyoruz." dedi.

Bingöl, esnafın mevcut durumuyla işlerini döndürmesinin zor gözüktüğünü dile getiren Bingöl, bu sebeple tüm paydaşlarıyla TÜRES üyelerine ve sektöre desteklerde bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Bingöl, yeme-içme sektörünün tüm paydaşlarını ve iş birliği yaptıkları firmaları el ele verip sektörü desteklemeye...