27 / 04 / 2024

İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

Dün gece yaşanan yoğun yağışın ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...



Türkiye'nin batısında etkili olan sağanak yağış, dün gece İstanbul'un bazı ilçelerinde de sele sebep oldu. 

İstanbul Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan son açıklamada, Başakşehir ve Küçükçekmece'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Kırklareli'nde 3 kişinin sel sonucunda hayatını kaybettiğini, kaybolan 3 kişi için de arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 

İstanbul da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

ARNAVUTKÖY'E 128 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Arnavutköy ilçesinde metrekareye 128 kilogram yağış düştüğünü ifade etti. 

Aktarılan detaylara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 1150, belediyelere ise 2 bin 540 su baskını ihbarı geldi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklanan verilere göre de megakentte; 

- Arnavutköy'de 291 konut,
- Başakşehir'de 131 konut ve 650 iş yeri,
- Küçükçekmece'de 98 konut ve 13 iş yeri,
- Sultangazi'de 10 konut,
- Eyüpsultan'da 30 konut selden etkilenirken, bu ilçelerde pek çok sayıda araç suya gömüldü. 

İstanbul Valisi Davut Gül, şehirde sel sebebiyle evleri kullanılamayacak hale gelen ya da su basma riski bulunanların 112'yi araması durumunda kamu tesislerinde misafir edileceklerine dikkat çekti. 

İstanbul da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

Sosyal medyada paylaşılan bazı videolarda, Başakşehir Millet Kıraathanesi'nde çok sayıda insanın da sel suları sebebiyle mahsur kaldığı ve Kayaşehir Metrosu'nu da sel sularının bastığı görüldü. Ardından mahsur kalan vatandaşların tahliye edildiği belirtildi. 

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ndeki su baskını ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastaneye hasta kabulünün sürdüğünü belirterek, "Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise dün gece itibarıyla 1808 ihbar yapıldığını belirtti. İklim değişikliği sebebiyle bu tip yoğun yağışların daha sık görüleceğini dile getiren İmamoğlu, bugün ile ilgili olarak ise "Öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor"  açıklamasında bulundu. 

İstanbul da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

İSTANBUL'DA SELDEN ETKİLENEN AİLELERE HANE BAŞINA 15 BİN TL VERİLECEK 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Ali Yerlikaya, İstanbul'da sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere, hane başına toplam 15 bin TL yardım yapılacağını duyurdu. 

Bakan Yerlikaya, X sosyal medya hesabından İstanbul'da kuvvetli yağışın neden olduğu sel ve su baskınlarına ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"İstanbul'da, Valiliğimiz koordinasyonunda kaymakamlarımız tarafından sel ve su baskınlarından olumsuz etkilenen yerlerin zarar tespit çalışmaları başladı. İlk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına; AFAD'dan 10 bin TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5 bin TL olmak üzere toplam 15 bin lira yardım ödemesi yapılacaktır. Rabbim her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." 

Toplu taşımaya yüzde 40 zam! O ilde yaşayanlar dikkat! İndi bindi ücreti 60 TL oldu!

Kıdem tazminatı 33 bin 380 TL mi olacak? Asgari ücretli çalışanlar aman dikkat! Ocak'ta yüzde 50 fazla tazminat müjdesi!

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!


Geri Dön