02 / 05 / 2024

Kıdem tazminatı 33 bin 380 TL mi olacak? Asgari ücretli çalışanlar aman dikkat! Ocak'ta yüzde 50 fazla tazminat müjdesi!

Kıdem tazminatı 33 bin 380 TL mi olacak? Asgari ücretli çalışanlar aman dikkat! Ocak'ta yüzde 50 fazla tazminat müjdesi!

Gelecek yeni zamla agari ücretli bir çalışanın kıdem tazminatının ne kadar olacağı merak ediliyor. Uzman isimden konuya ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. Peki kıdem tazminatı tavanı kaç TL olacak? İşte o açıklanan rakamlar...



Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı ile ilgili oranlar ve rakamlar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Binlerce kişi, asgari ücretli bir çalışanın kıdem tazminatının ne kadar olacağını merakla araştırıyor. 

Toplu Sözleşme kapsamında imzalar atıldı ve Hakem Kurulu'ndaki oylamanın ardından zam teklifi 5'e karşı 6 kabul oyuyla geçti. Açıklananlara göre, 2024 senesinin ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam uygulanacak. Bu rakamlar, kıdem tazminatı rakamını da etkileyecek.

Kıdem tazminatı 33 bin 380 TL mi olacak? Asgari ücretli çalışanlar aman dikkat! Ocak ta yüzde 50 fazla tazminat müjdesi!

KIDEM TAZMİNATI TAVANI 33 BİN 380 TL Mİ OLACAK? 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasına "Kıdem tazminatı tavanı belirlenirken, en yüksek devlet memurunun alacağı 1 yıllık emekli ikramiyesinden daha yüksek olamayacak şekilde bir tavan belirleniyor" ifadelerini kullanarak başlayan Ahmet Kurtuluş, Temmuz'daki enflasyon güncellemesiyle kıdem tazminatı tavanının 23 bin 4586 liraya yükseltildiğini söyledi. 

Kurtuluş, konuya ilişkin tahminini "Biz de ocak döneminde Merkez Bankası’nın belirlediği kriterlere göre enflasyon gerçekleşirse 33 bin 380 TL civarında kıdem tazminatı tavanı belirleneceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullanarak dile getirdi. 

Kıdem tazminatı 33 bin 380 TL mi olacak? Asgari ücretli çalışanlar aman dikkat! Ocak ta yüzde 50 fazla tazminat müjdesi!
 
"Kıdem tazminatı tabanı belirlenirken, bu sefer asgari üret üzerinden hareket ediliyor. Asgari ücret düzeyinden daha düşük olamaz" diye konuşan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, kıdem tazminatı tabanının şu an da 11 bin 402 TL seviyesinde olduğunu, yeni dönemde yüzde 42 oranında artış beklediklerini vurguladı. 

"Kıdem tazminatı tavanının 33 bin 380 TL’ye yükselmesini bekliyoruz. Tabanın da asgari ücretle uyumlu olarak 17 bin TL civarında olması beklentisi içerisindeyiz" açıklamasında bulunan Kurtuluş, şu anda 15 bin TL brüt ücret alan çalışanın, 10 sene boyunca aynı iş yerinde çalışmaya devam ederse bunun için 10 yılda toplamda 150 bin lira kıdem tazminatı alabileceğinin altını çizdi. 

Kurtuluş, "Elbette tavsiye ederiz, biz yıl sonunda asgari ücretle ilgili en az yüzde 50 oranında artış bekliyoruz. Memur maaşlarında yüzde 42 oranında artış bekliyoruz" diyerek bu rakamların altına düşülmeyeceğini ve üstüne çıkılabileceği görüşünde olduğuna da dikkat çekti. 

"Şu anda 11 bin 402 TL olan kıdem tazminatı tabanı 17 bin 110 TL’ye yükselecektir" diyen Kurtuluş, şimdi işten çıkmak ile Ocak ayında işten çıkmanın arasında yüzde 50 oranında bir değişiklik olacağının altını çizdi. 

Kıdem tazminatı 33 bin 380 TL mi olacak? Asgari ücretli çalışanlar aman dikkat! Ocak ta yüzde 50 fazla tazminat müjdesi!

ASGARİ ÜCRET 17 BİN TL'YE YÜKSELEBİLİR 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "11 bin 402 TL olan asgari ücretin bizde 17 bin TL civarına yükseleceği kanaatindeyiz" açıklamasında da bulundu. 

Asgari ücretlilerin alacağı kıdem tazminatı tutarının bu zamla artış göstereceğine vurgu yapan Ahmet Kurtuluş, " İşten ayrılmayı düşünen çalışanlar, asgari ücretlilerin yılbaşını beklemelerinde kendi elde edecekleri tazminat açısından daha avantajlı buluyorum" diyerek açıklamasını tamamladı. 

BİM'den bomba indirim! Online katalogda kaşar peyniri 179 TL'ye, Yumoş yumuşatıcı 55 TL'ye, Kağıt havlu 39 TL'ye çakıldı

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

İBB, Kağıthane ve Pendik'te arsa satıyor! Megakentte konut imarlı arsa almak isteyenlere müjde! 


Geri Dön