03 / 05 / 2024

Depremden etkilenen KOBİ'lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

Depremden etkilenen KOBİ'lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

Depremden etkilenen KOBİ'ler için destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. KOBİ'lere bir destek de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) geldi. 



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de depremden etkilenen illerdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanımı için destek programı oluşturdu.

Depremden etkilenen KOBİ lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

60 BİN EURO'LUK DESTEK!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de depremden etkilenen illerdeki küçük ve orta ölçekli işletmeler için destek programı oluşturulduğunu açıkladı.

Program kapsamında depremden etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelerin tekrar inşası ve onarım masraflarının 60 bin euroya kadar olan yüzde 85'lik kısmının karşılanmasının planlandığı aktarılan açıklamada, işletmelerin bankanın sunduğu danışmanlık hizmetlerinden de faydalanabileceği kaydedildi.

Bankanın yaptığı bu finansman programının Japonya Maliye Bakanlığı tarafından da desteklendiği belirtildi. Açıklanan programda  depremden etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve  Adana  illerini kapsamasının planlandığı aktarıldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın başlatmış olduğu (EBRD) KOBİ'lere yönelik hibe programına, Japonya Maliye Bakanlığı da destek verecek. 

Depremden etkilenen KOBİ lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

DÜNYA BANKASI'NDAN DA 1 MİLYAR DOLARLIK DESTEK !

Geçtiğimiz günlerde de Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine destek adı altında bir adım atılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını söylemişti.

Bakan Özhaseki, "Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi çerçevesinde, 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğine dikkat çekti. Konuya ilişkin aktarılan detaylarda, Dünya Bankası tarafından İLBANK'a sağlanmış olan kısmının da karşılıksız şekilde tahsis edildiğinin vurgusu yapıldı.

Depremden etkilenen KOBİ lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

Aynı şekilde geçtiğimiz ay Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC) arasında büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına ilişkin 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşmasının imzalandığı belirtilmişti.  

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 

Son Dakika Bakan Şimşek duyurdu: KOBİ'lere kredi müjdesi! Limitler arttı

Geri Dön