01 / 05 / 2024

Son Dakika Bakan Şimşek duyurdu: KOBİ'lere kredi müjdesi! Limitler arttı

Son Dakika Bakan Şimşek duyurdu: KOBİ'lere kredi müjdesi! Limitler arttı

Son dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOBİ'lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limitlerine ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda limitlerin arttığını kaydetti. İşte detaylar...



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOBİ'lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limitlerin yükseldiğini açıkladı. Bakan Şimşek, "Kaynaklarımızı üretime ve ihracata kanalize etmeye devam edeceğiz." diye kaydetti.

Şimşek, KOBİ'lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limitlerinin artırıldığını dikkat çekerek, bankacılık sistemindeki sınırlı kaynakları yatırıma, üretime ve ihracata kanalize etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Son Dakika Bakan Şimşek duyurdu: KOBİ lere kredi müjdesi! Limitler arttı

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından konuya dair değerlendirmesini yaptı. Şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "KOBİ'lerin kredi garanti sisteminden kullanabileceği kredi garanti limitini 100 milyon TL'den 150 milyon TL'ye artırdık. Bu rakamı KOBİ dışı büyük işletmeler için de 350 milyon TL'den 500 milyon TL'ye yükselttik."

Bu düzenlemelerin dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiği bilgisini veren bakan Şimşek, "Bankacılık sistemindeki sınırlı kaynaklarımızı yatırıma, üretime ve ihracata kanalize etmeye devam edeceğiz." mesajını verdi.

Son Dakika Bakan Şimşek duyurdu: KOBİ lere kredi müjdesi! Limitler arttı

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlanan kararla KOBİ’lerin sistemden kullanabileceği kredi garantisi 100 milyon liradan 150 milyona çıktı. Konuya ilişkin olarak aktarılan detaylara göre, büyük firmalar için de söz konusu bu tutar 350 milyondan 500 milyon liraya çıkartıldı.

Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlanan karar 32299 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Son Dakika Bakan Şimşek duyurdu: KOBİ lere kredi müjdesi! Limitler arttı

KOBİ KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANACAK? 

Yine paylaşılan detaylara göre, KOBİ vasfına haiz işletmeler, yeni kurulan ve ilk sene hesapları henüz onaylanmamış işletmeler ile KOBİ kapsamında olan esnaf ve sanatkâr, serbest meslek mensubu, tarımsal işletme ve çiftçiler belirlenmiş olan kefalet limitlerinden faydalanma imkanı olacak.

Öte yandan söz konusu bu karara eklenen geçici hükümle de, KOBİ tanımı dışında olan ancak yeni yönetmelikle KOBİ tanımına dahil olan işletmeler de, 31 Aralık 2023'e kadar “KOBİ dışı işletmeler” için belirlenen imkanlardan faydalanabilecek.

Benzin ve motorin derken, bir zam da LPG'ye geliyor! Otogazın litresi 17 TL'yi geçecek! Akaryakıtta son dakika şoku!

Arnavutköy Mahallesi parselasyon planı askıya çıkarıldı!

Son dakika: Eylül ayı kira artış oranı belli oldu! İşte 2023 işyeri eylül kira zammı hesaplama


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön