28 / 04 / 2024

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, petrol üretiminin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı rakamsal olarak açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'daki petrol üretimi ile ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından Gabar petrol sahasında günlük üretimin 25 bin varile ulaştığını duyurdu. Ayrıca, bu üretimin 2024 yılında Türkiye'nin petrol ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını, bu sayede cari açığın azalacağını ve rezervlerin artacağını belirtti. 2026 itibarıyla ise Türkiye'nin toplam petrol üretiminin ihtiyacının yüzde 18'ini karşılayacağını ifade etti.

İşte Mehmet Şimşek'in o paylaşımı: 



 

Gabar’daki petrol üretimi 2024’te ülkemiz ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak. Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak.

2026 itibarıyla toplam petrol üretimi, ihtiyacımızın yüzde 18’ini karşılayacak düzeye ulaşacaktır. https://t.co/dIkGdPSk1J

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) October 23, 2023


TPAO: GÜNLÜK PETROL ÜRETİMİ 25 BİN VARİL

Ayrıca Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar'daki günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığını duyurdu. TPAO, bir X sosyal medya platformunda yayınladığı video ile bu başarıyı paylaşarak "Enerjide Bağımsız Türkiye hedefimize doğru, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde dağ taş, gece gündüz demeden tüm ekibimizle görevdeyiz." ifadesini kullandı. 

TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin ise şu açıklamalarda bulundu: "Ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretilmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz günlük üretimimizi sadece Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yılı sonuna kadar ise sadece Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretmeyi hedefliyoruz. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz yoğun bir çalışma içindeyiz."

GABAR PETROLÜ

Şırnak’ın Gabar Dağı'nın terörden temizlenmesinin ardından petrol aramaları hızlanmıştı. Adını şehit öğretmen Aybüke Yalçın’dan alan bölgede, 2022 yılında çalışmalara başlanmış ve 2023 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı sondaj çalışmaları sonucu petrol bulunmuştu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gabar Dağı'nda günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulunduğuna dair müjdesi sevinçle karşılanmıştı.

Son Dakika! 3.9 şiddetinden deprem

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Dikkat! Yola çıktı geliyor! İstanbul'u vuracak!


Geri Dön