29 / 04 / 2024

Son Dakika! 3.9 şiddetinde deprem

Son Dakika! 3.9 şiddetinde deprem

Son dakika deprem haberleri. AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre 3.9 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. İşte detaylar...



Son dönemde ülkenin dört bir yanından irili ufaklı gelen deprem haberleri halkı tedirgin etmeye devam ediyor. Hem AFAD hem de Kandilli Rasathanesi ülkede olan depremlerle ilgili sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarla halkı bilgilendirmeye devam ediyor.

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre merkez üssü Bulgaristan Filibe olan ama Edirne Merkez'de de yoğun bir şekilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin şiddetinin 3,9 olduğu açıklandı. Deprem saat 14:47'de yerkürenin 7.66 kilometre altında gerçekleşti.

İşte AFAD tarafından yapılan o açıklama:

#DEPREM
Büyüklük:3.9 (Ml)
Yer:Hisar, Filibe (Bulgaristan) - [168.06 km] Merkez (Edirne)
Tarih:2023-10-23
Saat:14:47:10 TSİ
Enlem:42.532 N
Boylam:24.591 E
Derinlik:7.66 km

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Deprem anında yapılması gerekenler hayati bir konudur. Depremin şiddetine, yerine ve kişisel durumunuza bağlı olarak farklı önlemler almanız gerekebilir. İşte deprem anında yapılması gerekenler:

Sakin Kalın: Panik yapmak tehlikeli olabilir. Deprem anında sakin kalmaya çalışın ve başkalarını sakinleştirin.

Güvende Bir Yere Gitme: Eğer bir binadaysanız, cama yakın olmayan, sarsıntıya dayanıklı bir yerde bulunmaya çalışın. Eğer dışarıdaysanız, binalardan, ağaçlardan ve direklerden uzaklaşın.

Kapıyı Açmayın: Deprem anında kapıları açmaya çalışmayın. Kapılar sarsıntı sırasında kapanabilir ve sizi sıkıştırabilir. Eğer kapının önünde değilseniz, kapıyı açmayın.

Koruyucu Konum Alın: Deprem sırasında kendinizi korumak için başınızı ve boyununuzu kollarınızla kapatın. Eğer bir masanın, masanın altına veya bir başka sağlam nesnenin yanına saklanın.

Pencerelerden Uzak Durun: Pencereler cam kırıkları nedeniyle tehlikeli olabilir. Pencerelerden uzak durun.

Asansörleri Kullanmayın: Deprem anında asansör kullanmayın. Asansör kilitlenebilir veya düşebilir.

Elektrik ve Gazı Kapatın: Deprem sonrası yangın tehlikesini azaltmak için elektrik ve gazı kapatın. Ancak bu işlemi sadece güvende olduğunuzda yapın.

Deprem Sonrası: Deprem sonrasında dikkatli olun. Ayrıca yakınlardaki yangın, gaz sızıntısı veya diğer tehlikeleri kontrol edin. Acil yardımı çağırın.

Güvende Değilseniz: Eğer sıkışırsanız, bağırarak veya bir cisimle vurarak yardım çağırın. Ayrıca telefonunuz varsa, cep telefonunuzu kullanarak yardım isteyin.

Acil Durum Çantası Hazırlayın: Deprem öncesi bir acil durum çantası hazırlayın. Bu çanta içinde su, ilaçlar, battaniye, el feneri gibi temel ihtiyaçları bulundurmalıdır.

Deprem anında doğru ve hızlı bir şekilde hareket etmek hayat kurtarıcı olabilir. Bu nedenle, depreme karşı hazırlıklı olmalı ve bu temel adımları bilmelisiniz. Ayrıca, yerel yetkililerin ve uzmanların önerilerine uymak da önemlidir.

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Dikkat! Yola çıktı geliyor! İstanbul'u vuracak!

Tren ve uçak biletlerine zam mı geliyor? Bakan Uraloğlu’ndan bilet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması

 

 


Geri Dön