28 / 04 / 2024

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Son Dakika! Ek MTV 2024'te geliyor mu? Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni yıl öncesi önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kamuoyundaki endişeleri hafifletmeyi amaçlayarak, 2023 yılında vergi zamlarının yüksek olmayacağını açıkladı. Hükümetin ekonomik istikrarı sürdürme ve vatandaşların mali durumunu koruma konusundaki ka



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiyle ilgili konuları TV100 yazarı Hacı Yakışıklı'ya anlattı. Enflasyon ve ek vergilerle ilgili vatandaşların yaşadığı sıkıntıları ele alan Şimşek, ülkenin bir geçiş döneminde olduğunu ve bu dönemin 2024 yılının ortasından itibaren gerileyişe geçeceğini ifade etti.

Yakışıklı'nın, "Vergilerde tekrar artış olacak mı?" ve "2024'te yeni bir Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışı planlanıyor mu?" şeklindeki sorularına Şimşek, "Hayır" yanıtını verdi.

Gazeteci, "Yeni yılda yüksek vergi artışlarının olmayacağını" vurguladı.

EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (EK MTV)


Normalde her Motorlu Taşıtlar Vergisi her sene 2 taksit şeklinde ödeniyor. BU taksitlerden ilk Ocak ayında ikincisi ise Temmuz'da ödeniyordu. Fakat bu vergilere ek olarak bu yıl fazladan 2 taksit daha eklendi. Ağustos ve Kasım aylarında Ek MTV ödenmesine karar verildi. 6 Şubat depremlerinden sonra finansman ihtiyacın karşılanması için getirilen MTV ek vergisi, 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilmiş olan tüm taşıtlar için geçerli oldu.

Ana muhalefet partisi CHP, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) EK MTV'nin iptali için başvuruda bulundu. Fakat  Anayasa Mahkemesi, Ek Motorlu Taşırlar Vergisi'nin (MTV) iptaline yönelik başvuruyu oy birliğiyle reddetti.

EK MTV'NİN İKİNCİ TAKSİDİ KASIM AYINDA ÖDENECEK!

Ek MTV'de ilk taksit Ağustos ayında ödenmişti. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (Ek MTV) ikinci taksit ödemeleri kasım ayı itibarıyla başlayacak. İlk taksit döneminde, 9 milyon 919 bin 966 araç sahibi toplamda 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 Türk Lirası Ek MTV ödedi. Bu nedenle ilk taksit dönemi sonunda beklenen toplam tahsilatın yüzde 87'si tamamlanmış oldu.

Dikkat! Yola çıktı geliyor! İstanbul'u vuracak!

Tren ve uçak biletlerine zam mı geliyor? Bakan Uraloğlu’ndan bilet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması

TAB Gıda ne zaman işlem görecek? TAB Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? TAB Gıda kaç lot verdi?


Geri Dön