28 / 04 / 2024

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.



Uluslararası sivil toplum kuruluşu Stichting SPARK, DAHIL Projesi kapsamında depremden etkilenen Hatay, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa şehirlerindeki ticaret ve sanayi odalarıyla iş birliği protokolleri imzaladı. Projede toplam 450 KOBİ’ye eğitim verilirken 250 KOBİ’ye de iş becerileri eğitimi sunuldu. Ayrıca 40 yeni işletmenin kurulmasını doğrudan destekleyerek sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya katkıda bulunarak, KOBİ'lere 350 bin euro destek verildi.

KOBİ'LERE 350 BİN EURO HİBE DSTEĞİ VERİLDİ!

SPARK, İhtiyaç Haritası ve ticaret odaları kapsamında hayata geçirilen Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Gelişme Merkezi (RRDC) ile iş birliği yaparak KOBİ’lere toplam 375 bin Euro hibe desteği verildi.

Bu desteklerle bölgesel yeniden yapılanma ve işletme gelişimine ilişkin kapsamlı bir adım olarak bölgenin ve Türkiye’nin ekonomik iyileşmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Depremden etkilenen KOBİ lere Avrupa Birliği nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

KOBİLERİ GÜÇLENDİRME VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA DESTEK!

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut söz konusu projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Şubat ayında meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerdeki insanların, toplulukların ve şirketlerin geçim kaynaklarının yeniden inşasına yardımcı olan DAHIL gibi Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projelerden faydalanabilmesinden memnuniyet duyuyorum.'' dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut böyle büyük bir krizin ardından ekonomik ve sosyal yaşamı özellikle uygun maliyetli finansmana ihtiyaç duyan KOBİ'ler için yeniden kurmak, zaman ve dayanışma gerektirdiğine vurgu yaptı.

AB tarafından finanse edilen DAHIL Projesi, Stichting SPARK'ın Türkiye'deki KOBİ'leri güçlendirme ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleme konusundaki kararlılığını da vurguladı. 

Çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için 45 milyon lira hibe!

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Geri Dön