28 / 04 / 2024

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından, depremden etkilenen 11 şehirdeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verilecek. İşte ayrıntılar...



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7'den büyük 2 depremden etkilenen 11 ilde KOBİ’lere yönelik yeni bir destek programı hayata geçirdi. 

Program çerçevesinde, işletmelere hasarlı binaların, üretim teçhizatının ve altyapının yeniden inşası için 60 bin Euro’ya hibe desteği sağlanacağı belirtildi. 

Söz konusu destek, yeniden inşa ve onarım masraflarının yüzde 85’ini karşılanmasına ilişkin olacak. 

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro ya kadar hibe desteği verecek! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; EBRD’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, deprem felaketinden sonra pek çok küçük işletmenin faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığına ve bu işletmelerin yeniden açılması için desteğe ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı. 

JAPONLAR DA DESTEK SAĞLIYOR 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından başlatılan KOBİ'lere yönelik hibe programına, Japonya Maliye Bakanlığı da destek verecek. Program, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve  Adana  illerinde yer alan işletmelere ilişkin olacak. 

EBRD, iki sene içinde bölgeye yönelik 1,5 milyar Euro’luk yatırım planı çerçevesinde, afetin ekonomik etkilerini azaltmak için 600 milyon Euro’luk Afet Müdahale Çerçevesi'ni de uygulamıştı. 

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro ya kadar hibe desteği verecek! 

DÜNYA BANKASI'NDAN DA 1 MİLYAR DOLARLIK FİNANSMAN

Geçtiğimiz günlerde de Dünya Bankası'ndan deprem bölgesi ile ilgili bir adım atılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını belirtmişti. 

Bakan Özhaseki, "Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi çerçevesinde, 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğine dikkat çekti. Konuya ilişkin aktarılan detaylarda, Dünya Bankası tarafından İLBANK'a sağlanmış olan kısmının da karşılıksız şekilde tahsis edildiğinin altı çizildi.

Yine geçtiğimiz ay da Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC) arasında büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına ilişkin 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşmasının imzalandığı belirtilmişti.  

Prof. Dr. Ahmet Ercan, üç ilin daha deprem riskini açıkladı! Şimdi bakın: Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olabilir?

Brent petrol yılın en yüksek seviyelerinde: 90 doların üzerinde işlem görüyor!

BİM'de sızma zeytinyağı 119 TL'ye, kaşar peyniri 169 TL'ye, tereyağı 195 TL'ye satılacak! BİM 19 Eylül online kataloğu

 


Geri Dön