07 / 05 / 2024

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro'ya kadar çıkarıldı...

İspanya'nın başkenti Madrid'de belediye, turistlere izinsiz ev kiralayanlara yönelik para cezalarını artırdığını duyurdu. Yapılan bu yeni düzenleme kapsamında, bu tür kiralama yapanlara verilecek en yüksek para cezası 3 bin Euro'dan 100 bin Euro'ya kadar çıktı.



İspanya'nın büyük ve turistik kentlerinde son senelerde artan turistlere günlük kiralanan evler, ülkedeki konut sorununu daha da büyütürken, vergilendirilmemiş gelirlerin artmasına neden olduğu kaydedildi.

Madrid Belediye Başkanı Jose Luis Martinez Almeida, şehirdeki kaçak turistik kiralık evleri engellemek ve konaklama piyasasını kontrol altına almak için bir dizi önlemleri açıklamış oldu. Buna göre, kent merkezinde turistik amaçlı kullanılan kiralık evlere yeni lisans verilmesinin durdurulduğunu belirten Almeida, şimdiye kadar 1000 ile 3 bin avro arasında olan turistlere izinsiz ev kiralayanlara verilen para cezasını, 30 bin ile 100 bin Euro aralığına çıkardıklarını açıkladı.

Almeida, "Yasa dışı bir faaliyeti sürdürmenin bundan sonra telafisi olmayacak. Yasa dışı turistik kullanıma yönelik evlerin takibini yapabilmek için müfettişlerin sayısı yüzde 15 yükseltilecek ve kullanıcıların yasal olup olmadığını bilmesi için turistik evlerin tam adresleri yayımlanacak." ifade edildi.

27 BİN TURİSTİK AMAÇLI KULLANILAN EVİN SADECE 277'Sİ LİSANSLI

Verilen bilgiler kapsamında Madrid kent merkezinde her 3 evden 1'inin turistik amaçlı olarak kiraya verildiği, tespit edilen 27 bin turistik amaçlı kullanılan evin sadece 277'sinin belediyeden lisanslı olarak faaliyet gösterdiği belirtildi.

Buna göre, açıklanan bir dizi önlemlerin, 2025'in ilk yarısında nihai halini alıp kabul edilmesi beklenen "Konut Genel Plan Değişikliği" yönetmeliğine göre tekrardan şekilleneceği de kaydedildi. 

Turistlere izinsiz ev kiralayanlara ceza var! Cezalar 3 binden 100 bin Euro ya kadar çıkarıldı...

BÖLGE HALKI, TURİSTLERE GÜNLÜK EV KİRALAMAYA YENİ DÜZENLEME GETİRİLMESİNİ İSTİYOR

halktv.com.tr'de yer alan habere göre; Geçen sene yaklaşık 7 milyon 850 bin turistin ziyaret ettiği Madrid'de turistik konaklamalarda sunulan toplam yatak sayısının 158 bin 756 olduğu ifade ediliyor. Turistlere yönelik günlük ev kiralamak oldukça kazançlı ve son yıllarda çok sık kullanılan bir yöntem olurken, Madrid dışında Barselona, Sevilla, Balear ve Kanarya Adaları gibi turistik yerlerde bu tür konaklamalar bölge halkı için sorun olmaya başladı.

Kanarya Adaları'nda geçen hafta düzenlenen ve rekor katılımın olduğu gösterilerde, bölge halkı, yeni konaklama merkezleri yapılmamasını, turistlere günlük ev kiralamaya yeni bir düzenleme getirilmesini, yabancılara ev satışının sınırlandırılmasını ve turistlere çevre vergisi getirilmesini istemişti.

2020'de ev alan yabancı, şimdi yüzde 130 değer artışı ile evini satabiliyor!

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!


Geri Dön