Gaziosmanpaşa'da toprak kaydı, 30 ev boşaltıldı: Yeni evler verilecek!
İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün toprak kaymasından etkilenen kiracılar kiracı, ev sahipleri de ev sahibi olarak kalıcı evlerine geçecek. İstanbul Valisi Davut Gül, detayları açıkladı.
İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün toprak kayması yaşandı. Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta dün saat 19.30 sıralarında meydana gelen toprak kaymasında 30 ev boşaltıldı.
İstanbul Valisi Davut Gül, toprak kayması meydana gelen alanda incelemelerde bulundu. Gül, toprak kaymasının yaşandığı yerin riskli alan olarak ilan edildiğine ve kentsel dönüşümün sürdüğüne dikkat çekti.
Burada tek katlı evler bulunduğunu belirten Davut Gül, "Bu tek katlı evlerden 3 tanesi dün toprak kayması sonucu zarar gördü. Diğer evler de gerek yağmurdan gerekse olası toprak kaymalarından etkilenmemesi için tedbir amacıyla boşaltıldı. Önce 14 ev boşaltıldı, sonuç olarak 30 ev boşaltıldı" dedi ve bu bölgede yer alan evlerin normalde de boşaltılması gerektiğinin, bunun toplamda 114 kişiye denk geldiğinin altını çizdi.
Davut Gül, boşaltılan evlerde yaşayanların otellere ve akrabalarının evlerine yerleştirildiğine dikkat çekti.
İstanbul Valisi Davut Gül, şu anda evlerde yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi olduklarının ayrıntılarını çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi ve "Bugün ve yarın içerisinde kiracıları kiracı olarak, ev sahiplerini ev sahibi olarak, kalıcı şekilde konutlarına çıkartacağız. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız bulunmuyor" ifadelerini kullandı.
"Buradaki operasyon tamamen önlem amaçlı. Vatandaşlarımızın olası bir can ve mal kaybı ile karşılaşmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinesinde, bizimde yerelde valilik, kaymakamlık, belediye, Kızılay, AFAD bütün kurumlarla beraber gerçekleştirdiğimiz bir organizasyon" diyen Gül, kendisine yöneltilen "Toprak kaymasının özellikle bu çevredeki evler için bir risk yarattığına ilişkin AFAD'ın yapmış olduğu bir inceleme var mı?" sorusunu da cevapladı.
Davut Gül, söz konusu açıklamasında toprak kaymasının inşaat çalışması yapılan yerdeki meyilli arazilerde olduğunu belirtti.
Gül, konuya ilişkin açıklamasını "Bu nedenle bu bölgenin genelinde toprak kayması şu ana kadar tespit etmedik. Buradakiler daha önce bilinen, belirlenen, riskli yapı olarak da kayıtlarda olan ve normalde taşınması gereken, yıkılması gereken, şimdiye kadar da bir şekilde hak sahipleriyle belediye arasında anlaşma olmaması sebebiyle taşınması geciken yapılar. Normalde hiç toprak kayması yaşanmasa bile buradaki yapıların riskli alan itibarıyla taşınması ve yıkılması gerekiyor" diyerek tamamladı.
Konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?
Asgari ücrette yılda 4 güncelleme! Son dakika açıklaması: Asgari ücret net 2024!
Bu hafta en fazla hangi yatırım aracı kazandırdı?