27 / 04 / 2024

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.



Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Diyarbakır'da yaşamın devam ettiği yerlerde yıkım çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. Ekiplerin çalışmasıyla şuana kadar toplam 5 bin 459 ağır hasarlı binadan 2 bin 738'inin yıkım çalışması tamamlandı. Kalan binaların da yaklaşık 1,5 ay içinde yıkılması hedefleniyor.

Diyarbakır da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

DİYARBAKIR'DA AĞIR HASARLI BİNALARDA YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!

Ağır hasarlı yapıların yıkılması için Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) devredilen çalışmalar Diyarbakır genelindeki ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. 

Depremlerden sonra boşaltılan ağır hasarlı binaların yıkımı için tedbir amacıyla çevresindeki yapıların tahliyesinin ardından uzman ekiplerin gözetimi ve polisin güvenlik önlemi almasıyla iş makineleriyle çalışma yürütülüyor.

Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Abdullah Çiftçi, kentte depremlerden dolayı yıkılan 6 binada yaşayanlardan 411'inin hayatını kaybettiğini, 250 kişinin de enkaz altından kurtarıldığını hatırlattı.

Vali Çiftçi "Kent genelinde 5 bin 459 ağır hasarlı binanın yıkım sürecini başlattık ve bu süreç devam ediyor. Bugüne kadar 2 bin 738 binanın yıkımı tamamlandı. Bu da mevcut ağır hasarlı binaların yaklaşık yüzde 51'ine denk geliyor. Yıktığımız binaların hafriyatlarını, belirlenen hafriyat sahalarına taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kalan binaların yıkım çalışmalarına da yoğun şekilde devam ettiklerini belriten  Çiftçi bunun zor ve hassas bir süreç olduğunun altını çizdi.

Diyarbakır da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

ORTA HASARLI BİNALAR İÇİN BAKANLIK KARARI BEKLENİYOR!

Halktan yıkım çalışmaları sürecinde kendilerine destek olmalarını, olumsuz durumları anlayışla karşılamalarını beklediklerini dile getiren Çiftçi, Diyarbakırda ağır hasarlı binalardan kaynaklı genel bir sorun olmadığını, tüm binaların güvenliklerin alındığını söyledi. 

Genel hayatı etkileyebilecek bir durum söz konusu olmadığını belirten Çiftçi: '' Kalan binaların yıkımını en kısa sürede gerçekleştirmek için YİKOB, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve diğer paydaşlarla beraber el birliği içinde bu süreci tamamlamaya devam ediyoruz." dedi.

Çiftçi, Diyarnakır'daki orta hasarlı binalarla ilgili yürütülecek çalışmalarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından karar beklendiğini, karara göre gereken çalışmaların başlanacağını belirtti.

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

DEPREM: Son dakika az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

Google deprem bildirimi nasıl kullanılır? Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi kullanımı!


 


Geri Dön