Ekonomi

Hükümetten ev hanımları için tarihi adım! 12.000 TL maaş bağlanacak! İşte şartlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Bu beyannamede ev hanımlarının emeklilik durumu da yer aldı. İşte detaylar!Ev hanımlarına en az 12

Ev işleri ve çocuk bakımı gibi işlerle ilgilenen ev hanımları da emeklilik hakkından yararlanabilecek. Ev hanımlarına en az 12.000 TL maaş bağlanacak.

İşte ayrıntılar…

Ev hanımlarının emeklilik hakkı gündemde yer alıyor. Henüz detaylar netleşmedi ama planlanan sistemde ev hanımların sosyal güvenceleri olacak. Böylelikle ev hanımlarının prim ödemesine gerek kalmayacak. Bu primler devlet tarafından karşılanacak. Ev hanımları, maaşlarını alırken diğer yandan da emekli olma hakkını da elde edecekler.

Ev hanımlarının gündemde olan erken emeklilik hakkına dair daha detaylar belli olmadı. Ancak bu konuda da çalışmalar devam ediyor. Ev hanımlarına sigorta prim desteği sağlanıp, sağlanmayacağı konusunda da net bir bilgi bulunmuyor. Bu konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bu emeklilik konusunun netleşeceği bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI DUYURDU! EN AZ 12 BİN TL MAAŞ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesinde ev hanımlarını ilgilendiren emeklilik konusunu müjdeledi ve canlı yayında da gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir proje bağlamında ev hanımlarının artık emeklilik hakkına sahip olacaklarını duyurdu. Bu bilgilere ek olarak da her aileden en az bir kişiye iş imkanı sağlanacak ve ev hanımlarının emeklilik primlerinin bir kısmı devlet tarafından ödeneceğini söyledi. Bu şekilde isteğe bağlı sigorta yaptırmayı isteyen ev hanımları daha kolay bir şekilde emekli olabilecekler. Ayrıca ev hanımlarına maaşlarına dair de o müjdeyi verip, en az 12.000 TL maaş bağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN TÜRK ortak olan yayınında yeni Aile Destek paketi ile alakalı olarak birkaç farklı müjdeyi de açıkladı. Bu verilen müjdeler arasında Aile kalkanı programı çerçevesinde ev hanımlarının emekliliğine destek sağlanması da yer alırken, her ailede en az bir çalışan olması teşvik edilmesi ve yeni evliliklerin desteklenmesi yer alıyor. Bu vaatlerin AK Parti'nin seçimi kazanması durumunda gerçeğe dönüşeceğini duyurdu.