04 / 05 / 2024

Hulusi Belgü: Aralık ayında AVM ciro endeksi yüzde 19,17 arttı!

Hulusi Belgü: Aralık ayında AVM ciro endeksi yüzde 19,17 arttı!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Aralık ayı sonuçlarını açıkladı. ciro endeksi 2013 Aralık ayında bir önceki aya göre %19,17 lik bir artış gösterdi...



Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Aralık ayı sonuçlarını açıkladı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2013 Aralık ayında bir önceki aya göre %19,17 lik bir artış göstererek 174 puana ulaştı. Ciro endeksini bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığımız zaman endeks Aralık 2013’te %2,4 artmış oldu.


Aralık’ta en büyük ciro artışı hipermarket kategorisinde gerçekleşti…


Geçtiğimiz yılın Aralık ayına göre 2013 Aralık ayında en büyük artış hipermarket kategorisinde kaydedildi. Hipermarket kategorisinde endeks bir önceki yılın Aralık ayına göre %7 artış kaydetti. Teknoloji, market/elektrikli eşyalar ciroları %4, giyim ciroları %3 ve AVM’lerdeki diğer* alanların ciroları %3 ve genel kategorisi %2 artış kaydetmiştir. 2013 Aralık’ta bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında ayakkabı&çanta ve yiyecek kategorilerinde düşüş yaşanmıştır. 


Ziyaret Sayısı Endeksi 

Ziyaret sayısı endeksinde, Aralık ayında, geçtiğimiz Aralık ayına göre endeks değerinde %5’lik bir artış gözlenmiştir. 




AVM Endeksi 2013 Aralık ayı sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü “2013 yılını da sektörümüz rekor düzeyde bir artışla kapatmış ve endeks Aralık ayında bir önceki aya göre %19,17 artarak 174 puana ulaşmıştır. Yeni yıl kampanyalarının da etkisiyle AVM ciro endeksi genellikle yılın son ayında önemli artışlar kaydetmektedir. Ancak ay ortasında yaşanan bazı gelişmeler Aralık ayının alışılagelmiş yükselişlerine etki etmiş ve cirolar beklenildiği kadar artmamıştır. Tüketici Aralık ayında gerek mevsimin ılıman gitmesi gerekse konjonktürden etkilenmiş ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmiştir. 



Geri Dön