27 / 04 / 2024

Hürriyet Evlerinde beşer kişilik aileler kalabilecek!

Hürriyet Evlerinde beşer kişilik aileler kalabilecek!

Depremin yaşandığı Vanın Erciş ilçesinde, Hürriyet gazetesi ile Türk Kızılayının başlattığı kampanya kapsamında kurulacak "Hürriyet  Mahallesi" için çalışmalar hummalı şekilde sürüyor



Yüzüncü Yıl Üniversitesinin Erçiş kampüs alanı içinde yapılacak Türk Kızılayının hayata geçirdiği Umut Kent Projesi kapsamında 2 bin konteynerlik adeta bir ilçe kurulacak.

Yaklaşık 200 dönümlük arazi üzerine kurulacak Umut Kent Projesi için altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bu alan içinde, Hürriyet ve Türk Kızılayı tarafından hayata geçirilen kampanya kapsamında "Hürriyet Mahallesi" kurulacak. Şu ana kadar yapılan desteklerle 343 konteynerin bulunacağı mahallede yapılacak Hürriyet Evleri, evsiz kalan depremzedelere sıcak yuva olacak. İki oda, tuvalet ve banyodan oluşan evler, beşer kişilik aileleri barındırabilecek. Mutfağı da bulunan evlerde vatandaşlar kendi yemeklerini yapabilecek. Oldukça dayanıklı olan evler, Türk Kızılayı tarafından toplanarak başka afetlerde de kullanılabilecek.

Konteynerlerin kurulacağı alanda çalışan yetkililer, ilk Hürriyet Evinin geldiğini belirterek, kanalizasyon, içme suyu hatlarının döşenmeye başladığını söyledi.

Hızla diğer çalışmaları da tamamlayıp depremzedeleri soğuk kış şartlarından kurtarmayı hedeflediklerini belirten yetkililer, herşeyin sorunsuz olması için titizlikle çalıştıklarını kaydetti.

AA


Geri Dön