27 / 04 / 2024

Hüseyin Avni Mutlu: İstanbul'da deprem nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmadı!

Hüseyin Avni Mutlu: İstanbul'da deprem nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmadı!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ege Denizi'nde meydana gelen depremin İstanbul'da da hissedildiğini belirterek, şu ana kadar herhangi bir olumsuz bilginin intikal etmediğini bildirdi...



 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından süratle bütün ilçelerden geri dönüşler aldıklarını belirterek, "İstanbul'da herhangi bir can ve mal kaybı yok. Hayat normal devam ediyor" dedi. 


Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Denizi'nde saat 12.25'te 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlatarak, depremin İstanbul'da da hissedildiğini söyledi.


Süratle depremin merkez üssünün neresi olduğunu belirlemeye çalıştıklarını, Gökçeada ve açıkları olduğunu öğrendiklerini ifade eden Mutlu, şu bilgileri paylaştı:


"İstanbul genelinde de özellikle Marmara Denizi kıyıları daha yoğun, kuzey ilçelerde daha az şiddette olmak üzere deprem hissedildi. Süratle bütün ilçelerden geri dönüşler aldık. Merkez üssüne daha yakın olduğu için Silivri ve Avcılar öncelikle olmak üzere 39 ilçe arandı ve herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisine ulaşıldı. İstanbul'da herhangi bir can ve mal kaybı yok. Bu bilgileri aldıktan sonra rahatladık. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Hayat normal devam ediyor. Halk, depremin ilk dakikalarında paniklese de şu anda ortam sakin. Hepimize geçmiş olsun. Allah bizleri deprem ve her türlü afetten korusun."

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Tekirdağ ve Edirne valileri de depremde can kaybı ve ciddi hasar yaşanmadığını bildirdi.


AA


Geri Dön