29 / 04 / 2024

Hüseyin Erkanlı, rezidansta İstanbul'a meydan okuyacak

Hüseyin Erkanlı, rezidansta İstanbul'a meydan okuyacak

Ankara'dan geldi rezidansta İstanbul'a meydan okuyacak



Erkanlı Grup Başkanı Hüseyin Erkanlı, konutta  Ankara  ve Cezayir deneyimini İstanbul rezidans piyasasına taşıyor. Erkanlı “En kaliteliyi, en uygun fiyata satacağız” dedi.

ODTÜ'te maden mühendisliği okurken, sıfırdan kurduğu inşaat şirketiyle ticaret hayatına atılan Erkanlı Şirketler Topluluğu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, 7 şirket ve bin kişilik personel kadrosuyla İstanbul konut piyayasında ‘Ben de varım' dedi. 37 yaşındaki Erkanlı,İstanbul'da ‘yüksek kalitedeki konutları' uygun fiyata satmak için kolları sıvadığını söyledi. Türkiye'nin dünyada gelişmeye açık, ekonomik potansiyeli yüksek en önemli ülkeler arasında olduğunu bu nedenle orta gelir grubunun yüksek gelire, yüksek gelirlilerin de zenginliğe doğru gittiğini gördüklerini ve İstanbul'da bu yönde projeler yapmak için geldiklerini belirtti. Bugün yapılan markalı konutların insanların da ‘sınıf atlama' amacıyla yüksek fiyatları ödemeye hazır olduklarını söyleyen Erkanlı “Erksan Yapı şirketimiz İstanbul'da konut üretimi için arsa aramalara başladı.

SARIYER VE ZEKERİYAKÖY ÖNCELİKLİ

Şu anda Sarıyer, Zekeriköy bölgelerine bakıyoruz. Amacımız 50-100 konutun olduğu, kalitenin en üst seviyede kullanıldığı niş projeler üretmek. A plus gelir grubunun sahip olabileceği konutları ve yaşam tarzını B gelir grubunun ulaşabileceği marjla satmak istiyoruz” diye konuştu. Amaçlarının az sayıda ve butik konutların üretilmesi olduğunu belirten Erkanlı “Üreteceğimiz niş projelere talep ne kadar gelirse o kadar yapabiliriz. Finansman kaynağımız yeterli” dedi. Şirketler grubunun geçen yıl 80 milyon dolar ciro yaptığını belirten Erkanlı, Ankara'da konut ve villa projeleri yaptıktan sonra 2001 yılında Cezayir'de konut yaptıklarını söyledi. Konut dışında enerji atık konusunda da uzmanlaştıklarını belirten Erkanlı şunları söyledi: “Şu anda Sabancı'dan Eczacıbaşı'na kadar 91 sanayi kuruluşunun atıklarını yönetmeye başladık. Halen bu alanda Türkiye'nin ilk şirketi unvanını elimizde bulunduruyoruz.”

 Çorlu'da 400 dönümlük arazi satın aldı

Çorlu'dan 400 dönümlük bir arsa alarak uluslararası ve yerli şirketleri dönük olarak 1 ile 5 dönüm arasında büyüklüğü bulunan fabrika tipi binalar yapacaklarını da belirten Hüseyin Erkanlı “Bu binaların altyapıları hazır olarak sahiplerine tislim edilecek. Burada montajdan imalata kadar her türlü üretim modelini gerçekleştirebilecekler. Ön talep topluyoruz. İlgi oldukça yüksek” diye konuştu.
Star

 


Geri Dön