27 / 04 / 2024

Hüseyin Erkanlı: Dönüşümde özel sektör devreye girmeli!

Hüseyin Erkanlı: Dönüşümde özel sektör devreye girmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği Başkanı Hüseyin Erkanlı, Türkiye genelinde yapılan 135 bin birimlik yıkımda kamunun başrolde olduğunu belirtti. Erkanlı, kentsel dönüşümde 2014 yılında özel sektörün devreye girmesi gerektiğini söyledi




Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği Başkanı Hüseyin Erkanlı, Türkiye genelinde yapılan 135 bin birimlik yıkımda kamunun başrolde olduğunu belirtti. Esenler, Gaziosmanpaşa ve Bursa'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde kamunun belirleyici olduğuna dikkat çeken Erkanlı, 2014 yılında özel sektörün devreye girmesi gerektiğini söyledi.Dernek olarak dönüşüm çalışmalarını uluslararası boyuta taşıyacaklarına dikkat çeken Erkanlı, "Dönüşümü başarıyla gerçekleştiren ve süreçte sılantılar yaşayan ülkeleri inceleyeceğiz.
Dönüşümünü tamamlamış ülkelerin önde gelen liderlerini ülkemizde ağırlayıp, yasaları ve yasa hazırlıklarım tartışmak istiyoruz. Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerindeki çalışmalardan örnek almalıyız" dedi. Türkiye genelinde 3 bin 150 hektar riskli alan yer aldığım ve bunun 880 hektarının İstanbul'da bulunduğunu belirten Hüseyin Erkanlı, 2012'de sadece 1 riskli yapı için başvurulurken, bugün 2 bin 350 yapmm tapuya riskli alan olarak başvurduğunu ifade etti.
Kentsel dönüşüm ile insanların kent merkezine yöneleceğini belirten Erkanlı, şehrin gelişen çeperlerinde yer alan projelerin sıkıntı yaşayabileceği ifade etti.

Hürriyet

Geri Dön