27 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?




Son dönemlerde vatandaşların öncelikli gündem maddeleri arasında yer alan depreme karşı kentsel dönüşüm hamlesi hakkında Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş önemli açıklamalar yaptı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Oğuzhan Keleş, son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm konusunda özel sektör müteahhitleri olarak göreve hazır olduklarını fakat belediyelerin de atması gereken adımlar olduğunu belirtti ve beklentileri sıraladı.

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?


BELEDİYELERE GÖREVLER DÜŞÜYOR

Özgür Kocaeli'den Muhammet Emin Can imzalı habere göre Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Belediyelerimize görev düşüyor. Büyükşehir 10 senede 20 bin konut üreteceğinin sözünü verdi, bunu Kent Konut ile yapacak. Bazı düzenlemelerle kentsel dönüşümün önünün açılacağı belirtildi fakat yeterli değil. Vatandaşlar evini kentsel dönüşüme sokmak istediğinde evimi kim yıkacak, yeni binanın projesini kim çizecek sorularını düşünmemeli. İnsanımıza harita desteği verilmeli, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan yeni konutlardan ruhsat ve iskân ücreti alınmamalı. Zemin etüdüne destek olmalı ve geçici konaklama konusunda vatandaşa yardımcı olunacak.


ANKARA’DAN SORUN YAŞANDIĞI BELİRTİLİYORDU


İnsanımıza yalnızca yeni binanın inşa sürecinde harcayacağı parayı düşünmeli. Bugün ilçe merkezlerindeki yapı stokumuzun kat sayısı 7-8 katlı. Vatandaşlar söz konutu bu evi yıktığında yerine 4 katlı yapı yapabiliyor fakat o binada 8 hane yaşıyor. Bu nasıl olacak? Böyle olunca o insanımız binasını yıkamıyor. Büyükşehir bugüne kadar 8-9 katlı bina yıkıldığında yerine aynı ya da 1 kat fazla kat verildiğinde Ankara’dan sosyal ihtiyaçları karşılamadığı için sorun yaşandığını kaydediyordu."

ÖZEL SEKTÖR MÜTEAHHİTLERİ GÖREVE HAZIR

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş açıklamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı geldiği zaman konuyu kendisine açtıklarını belirterek, "Özel sektör olarak, müteahhitler olarak bizden bu işin neresinde durmamız istenirse biz de orada durmaya hazırız" dedi.

 

İBB'den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

TOKi'den hiç evi olmayanlara hem Mayıs hem de Haziran 2024 müjdesi! Bu illere 5 kampanyada 2 bin 257 yeni konut geliyor!


Geri Dön