19 / 05 / 2024

İBB'den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

İBB'den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

İBB, Arnavutköy Belediyesi’ne yazı yollayarak imar planları iptal edilen Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek Yenişehir sınırları içinde devam eden inşaatları durdurmasını ve yapı ruhsatlarını iptal etmesini talep etti. İşte ayrıntılar...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu adına İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün imzasıyla Arnavutköy Belediye Başkanlığı’na, geçen Mart'ta Yenişehir’in bütün etapları için ayrı ayrı yazılar yollandı. Yazılarda, Yenişehir rezerv yapı alanının imar planlarının 11. İdare Mahkemesi’nin 29 Aralık 2023 tarihli kararıyla iptal edildiğine dikkat çekildi. 

Mahkeme kararı kapsamında plan esas alınarak düzenlenen yapı ruhsatlarının iptal edilmesi, mevcut inşaat faaliyetlerinin seviye tespitinin yapılarak durdurulması talep edildi. 

Ayrıca, söz konusu yazıda plansız alan içerisinde yeni yapı ruhsatı düzenlenmemesi de yer aldı. 

İBB den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; fakat bugüne dek Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir sınırları içinde devam eden inşaatlarda herhangi bir durdurma olmadı.  
CHP’li eski İBB Meclis Üyesi olan Bodrum ve Muğla Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, "İBB, mahkeme kararlarına uyulmasını istiyor ancak bakanlık kaçak inşaatı sürdürüyor" ifadelerini kullanarak duruma tepki gösterdi. 

İBB den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

Nadir Ataman, söz konusu açıklamada "Yenişehir sınırlarında bulunan  TOKİ   Baklalı projesi ile Dursunköy THY Emlak Konut GYO projesinde, iptal kararlarına aldırmadan inşaatlar sürdürülüyor. Arnavutköy Belediyesi inşaatları durdurmuyor. Arnavutköy Belediyesi’nin kendi internet sitesinde bile TOKİ  Baklalı ve Dursunköy Emlak Konut THY projesinin imar planlarının iptal olduğu belirtiliyor. Buna rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun inşaatları son hızla sürüyor" şeklinde konuştu. 

Ataman, Türkiye yüzyılında, devletin kaçak inşaat yaptığına, mahkeme kararlarına, kanuna aykırı davranmaya devam ettiğine vurgu yaptı. 

İBB den Emlak Konut THY Arnavutköy harekatı: Kaçak inşaatları durdurun, ruhsatları iptal edin!

NELER OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın projesi Kanal İstanbul’un etrafında hayata geçirilmesi planlanan Yenişehir için verimli tarım ve orman arazilerini imara açan planlar; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2021 yılında onaylanarak  3 etap şeklinde itiraz edilmesi amacıyla askıya çıkarılmıştı. 

Planlara karşı hukuk mücadelesi başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı davalar sonucu bölgenin tüm planları İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 2023 Aralık ve 2024 Ocak ayında ayrı ayrı verilen kararın ardından iptal edildi. 

Başka bir davada da İstanbul 3.İdare Mahkemesi tarafından, Emlak Konut GYO- THY Dursunköy projesinin bulunduğu 2. Etabın imar planlarını 29 Aralık 2023'te iptal etmişti.

İptal kararına rağmen inşaatlar tam gaz devam ederken THY ve Emlak Konut’un etaplar halinde inşaatına devam ettiği “Yenişehir Evleri Arnavutköy” projesinden konut ahibi olmak için başvuranlar için 4 Mayıs Cumartesi kura çekimi de gerçekleştirildi. 

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

TOKi'den hiç evi olmayanlara hem Mayıs hem de Haziran 2024 müjdesi! Bu illere 5 kampanyada 2 bin 257 yeni konut geliyor!

BİM'de Cuma fırsatı! KUBA bisiklet 17 bin 999 TL! Skyjet benzinli ATV 49,999 TL! 10 Mayıs BİM aktüel ürünler


Geri Dön