27 / 05 / 2024

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor. Peki BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’te paranın yatırım gücünü artırmak için 10 yıl detayına dikkat çekerek açıkladı.  



Her yaşta katılmanın mümkün olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi son dönemde yatırımcılar için cazibesini artırıyor. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin açıkladığı 18 Nisan 2024 rakamlarına göre katılımcı sayısının 8 milyon 984 bin olduğu BES’te toplam fon büyüklüğü ise 884,6 milyar liraya ulaştı.  Katılımcı sayısının 7 milyon 307 bin olduğu OKS’de ise fon büyüklüğü 64 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

Peki BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu twitter.com/TahsinSesenoglu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, BES’ten daha çok getiri sağlamak için 10 yıl detayına dikkat çekti.

Şeşenoğlu, BES sözleşmelerine erken girişlerin birçok avantajı sağladığını belirterek, 10 yıl sonunda sistemden çıkarak yeniden girme tavsiyesinde bulundu: Şeşenoğlu şunları söyledi:  

“Aşağıda verdiğim örnekte 36 yaşında ilk BES planını başlatan biri, 10 yıl boyunca ödediği ve 10 yıl sonunda hiç fon değişikliği yapmadan elde ettiği getiriyi görüyor olacaksınız. 10 yıl sonunda sistemden toplu olarak parasını alan ve mevcut rakamı tekrardan sisteme soktuğunda (ki devletin o zamana kadar yatırdığı tutarı da sisteme sokmuş olacaksınız) getirileri de muazzam bir şekilde değerlendirilmiş oluyor.

BES sözleşmelerini hep uzun vadeli bakmanızı söylerken aslında tam olarak bunu anlatmaya çalışıyoruz.”

İŞTE ŞEŞENOĞLU'NUN O PAYLAŞIMI 

Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı geldi: Eylül sonunu görmeden ev ve otomobil almayın!

Ev almak da kiraya çıkmak da çok zor! Temettü yatırımıyla hem kirayı hem de konut kredisi taksiti karşılanabilir! 

Asgari ücret Temmuz'da en az 21 bin 320 TL! Merakla beklenen rakamlar geldi: İşte memur emekli maaşı zammı...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön