27 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı geldi: Eylül sonunu görmeden ev ve otomobil almayın!

Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı geldi: Eylül sonunu görmeden ev ve otomobil almayın!

Ekonomist ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Eylül ayı sonunu görmeden  ev ve otomobil almayın mecbur olmadıkça hiçbir şey satın almayınız." ifadelerini kullandı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024'ün şubat ayına ilişkin konut fiyat endeksini geçtiğimiz haftalarda açıkladı. Merkez Bankası tarafından açıklanan resmi verilere Konut Fiyat Endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artış gösterdi ve 1.216 seviyesine yükseldi. 

Ayrıca bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 58,3 oranında artan Konut Fiyat Endeksi aynı dönemde reel olarak yüzde 5,1 oranında azalma gösterdi. Yıllık bazda bakıldığında ise söz konusu fiyat artışı, 2019'un Aralık ayından bu yana ilk kez enflasyonun altında kaldı.

Ekonomistler konut sektörü ile ilgili peş peşe açıklama yaparken, çok konuşulacak bir açıklama da Ekonomist ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu'ndan geldi.

Resmi sosyal X hesabı https://twitter.com/KurtogluKagan üzerinden bir paylaşım yapan Ekonomist Ramazan Kurtoğlu "Mecbur olmadıkça hiçbir şey satın almayın" dedi.

Ekonomist Kurtoğlu paylaşımında "Başta Özellikle büyükşehirlerden olmak üzere Eylül ayı sonunu görmeden  ev ve otomobil almayın mecbur olmadıkça hiçbir şey satın almayınız. Bekleyin" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Ramazan Kurtoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

Başta Özellikle büyükşehirlerden olmak üzere Eylül ayı sonunu görmeden  ev ve otomobil almayın mecbur olmadıkça hiçbir şey satın almayınız. Bekleyin!

Ekonomist Ramazan Kurtoğlu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:


Geri Dön