28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme özel sektör ilgi gösteriyor!

Kentsel dönüşüme özel sektör ilgi gösteriyor!

DEPREM kuşağında olan Türkiye'de son yıllarda yapılan en önemli çalışmalardan olan Kentsel Dönüşüm projeleri, insanların canlarını korurken, ekonomiyi de canlandıracak. Kentsel dönüşüme özel sektör şirketleri de ilgi göstermeye başladı



DEPREM kuşağında olan Türkiye'de son yıllarda yapılan en önemli çalışmalardan olan Kentsel Dönüşüm projeleri, insanların canlarını korurken, ekonomiyi de canlandıracak. Kentsel Dönüşüm projelerinin liderliğini yapan Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bugüne kadar 20 milyar liralık kaynakla yeni projeler üretti. TOKİ'nin en önemli kentsel dönüşüm proelerinden olan Kayabaşı binlerce kişiye istihdam sağladı. Kamu kurumlarının yanı sıra kentsel dönüşüme özel sektör şirketleri de ilgi göstermeye başladı.

Bunun en son örneği ise Teknik Yapı'nın Ağaoğlu ve Varyap'la yarıştığı Uçaksavar Sitesi oldu. Uçaksavar Sitesi sakinleri, sitelerinin Teknik Yapının inşaa etmesini istedi. Ayrıca Aşçıoğlu da, Beşiktaş ve Mecdiyeköy çevresindeki sitelerden teklifler'almaya başladı. Sur Yapı ise Çamlıca bölgesinde sitelerden teklifler alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri,  TOKİ  ve KİPTAŞ'ın yaptığı projelerle baştan başa yenileniyor. Küçükçekmece Ayazma ve Tepeüstü'nde bin 800 aileyi kapsayan Türkiye'nin en büyük gecekondu önleme projelerinden biri tamamlandı. TOKİ'nin yaptığı projeler depreme karşı dayanaksız evleri yenilerken, diğer yandan da istihdam yaratıyor. Bu projeler penceresinden çivisine, kapısından boyasına kadar 250 sektörün de iş bulmasına yardım ediyor. Kentsel dönüşüm projelerinin başında ise Halkalı'da yapılan çalışmalar geliyor. Halkalı'da 2 bin 64 konut yapıldı. Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde doku korunarak KİPTAŞ toplam 1700 konut yapacak. Projenin gerçekleştirilebilmesi için 'kat karşılığı anlaşma modeli' benimsendi.
Star


Geri Dön