01 / 05 / 2024

Hüseyin Ünsal, TOKİ ihalelerinin toplam bedelini sordu!

Hüseyin Ünsal, TOKİ ihalelerinin toplam bedelini sordu!

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, TOKİ'nin 2003-2010 yılları arasında gerçekleştirdiği ihalelerin toplam bedelini sordu



CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) 2003-2010 yılları arasında gerçekleştirdiği ihalelerin toplam bedelini sordu.

Ünsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, "2003-2010 yılları arasında  TOKİ  tarafında gerçekleştirilen ihalelerin toplam bedeli ne kadardır? Bu tutarların yıllara göre dağılımı nasıldır?" sorularına yer verdi.

Bu yıllar arasında yapılan ihalelerle ilgili ne kadar hak ediş ödemesi yapıldığını öğrenmek isteyen Ünsal, önergesinde şunları kaydetti: "2003-2010 yılları arasında yapılan ihalelerin kaçı Kamu İhale Kanunu hükümleri, kaçı bu kanun kapsamı dışında gerçekleştirilmiştir? Bu ihalelerin ayrı ayrı toplam bedeli ne kadardır?

Bu yıllar arasında açık ihale usulü ile yapılan ihalelerden, kaç tanesi ihalenin iptal edilmesi sonrası pazarlık usulü ihaleye dönüştürülmüştür? Bu ihaleler hangileridir? İptal edilen açık ihalelerin ayrı ayrı iptal nedenleri
nelerdir? Açık ihalelerin fesih edilmesi dolayısıyla firmaların teminatları idareye gelir olarak kayıt edilmekte midir? Hangi ihalelerin iptali dolayısıyla, ne kadar teminat gelir olarak kayıt edilmiştir?"
AA


Geri Dön