03 / 05 / 2024

Hüsnü Özyeğin'in AVM'sinde Kiğılı ve Koton olacak!

Hüsnü Özyeğin'in AVM'sinde Kiğılı ve Koton olacak!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in Çin’de kuracağı alışveriş merkezlerinde mağaza açacak Türk firmaları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bunlar arasında Kiğılı ve Koton da var



Çin’de hali hazırda 1 milyar 326 milyon kişinin yaşadığını söyleyen Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, “Herkes bütün Çinlilerin geliri düşük zannediyor ama 300 bin Çinli, ABD vatandaşlarının standartında yaşıyor” diyor.

Türk markalarının birçoğunun Çin pazarında faaliyet göstermek istediğini ifade eden Kiğılı, “Çok yakın bir gelecekte hepimiz Hüsnü Özyeğin tarafından açılacak alışveriş merkezinde yerlerimizi alacağız. Bu pazardan korkumuz yok” diye anlatıyor.

Vücut yapısı avantajı

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz da, 23 ülkede 72 mağazası olan Koton’un Çin’de kurulacak AVM’de mağaza açmayı planladığını söylüyor.
Çin’e gitmek istediklerni belirten Yılmaz, “Pazarı bir daha gözden geçireceğiz. Ticari potansiyel, iklim ve ithalat prosedürüne bakıp son kararımızı vereceğiz. Ayrıca Hüsnü Özyeğin’in AVM açacağı bölge kuzeye yakın olduğu insanların vücut yapısı Türklere benziyor. Böyle bir avantajı var” diyor. 

Uygur bölgesinde mağaza açacak

Çin’in Uygur bölgesinde Urumçi kentinde dört ay sonra Kiğılı mağazasının açılacağını söyleyen Abdullah Kiğılı, “Bununla ilgili anlaşmayı yaptık ve imzayı attık. Bu bölgede Kiğılı’nın franchising mağazasını açıyoruz” diyor.
Türk firmalarının artık sınırları aştığını belirten Kiğılı, “Şimdiye kadar Türkiye’nin içinde birer dünya markasıydık. Artık çevredeki tüm ülkelere know-how verebilecek duruma geldik” diye anlatıyor.
Milliyet/Eylem TÜRK


Geri Dön