29 / 04 / 2024

İBB 9 ilçedeki park alanlarını satışa çıkardı!

İBB 9 ilçedeki park alanlarını satışa çıkardı!

İBB yönetimi, Beşiktaş, Başakşehir, Şişli, Esenler, Kağıthane, Eyüpsultan, Pendik, Şile ve Tuzla’daki park alanlarını satıyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbullunun gezdiği, çocukların oynadığı arsaları satışa çıkarıyor. Belediyede borç miktarı 15 milyar doları geçerken, son olarak Beşiktaş, Başakşehir, Şişli, Esenler, Kağıthane, Eyüpsultan, Pendik, Şile ve Tuzla'daki park alanları satışa çıkarıldı. Sabah'ta yer alan habere göre; en son "park alanı" olarak tescil edilen Beşiktaş, Başakşehir, Şişli, Esenler, Kağıthane, Eyüpsultan, Pendik, Şile ve Tuzla'daki alanlar da satış listesine eklendi. 

İBB, meclisin kararına uymadı. 2 kez meclise gönderdiği arsa satışlarından beklediği onayı alamayınca da mahkemeye başvurdu. 

12 Ağustos'ta Emlak Müdürlüğü tarafından yapılacak olan her iki ihalenin saat 11:00'da Avrasya Gösteri Merkezi'nde yapılacağı açıklandı. Açık teklif artırma usulü ile yapılacak ihalede Fatih'teki alan için muhammen bedel olarak 328 bin 640 TL, Beyoğlu'ndaki alan için ise 573 bin 750 TL belirlendi. Bölgede oturanların nefes alma imkanı bulduğu alanları, en yüksek teklifi veren isteklilerin alacağı belirtildi. 

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!


Geri Dön