10 / 09 / 2024

İBB, Ayazağa'daki 23 dönümlük hissesini satışa hazırlanıyor: RAMS Türkiye ve Emay İnşaat'a söz verildi iddiası!

İBB, Ayazağa'daki 23 dönümlük hissesini satışa hazırlanıyor: RAMS Türkiye ve Emay İnşaat'a söz verildi iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayazağa'daki 23 dönümlük parselin satışı bu ay Meclis'e gelecek. İşte o dev arazinin satışı ile ilgili tüm detaylar...



Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, Sarıyer’i ve Ayazağa’yı ilgilendiren bir son dakika gelişmesini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu ay gerçekleştirilecek Meclis görüşmesinde Sarıyer Ayazağa ile ilgili çok önemli bir teklifi gündeme dahil etti. 

İBB Emlak Şube Müdürlüğü’nden meclise getirilen 960 nolu teklife göre tapuda İ.Ayazağa 249Dy3c pafta, 7242 ada, 41 parselin satışının yapılması konuşuluyor. Bu ay meclisten geçmesine kesin gözüyle bakılan kararla, Sarıyer ve Ayazağa, rant iddialarının merkezinde yer alacak. Çünkü, satışa sunulması planlanan parsel için daha önceden RAMS Türkiye ve Emay İnşaat‘a söz verildiği ile ilgili ilçe kamuoyunda çokça yer aldı. 

İBB, Ayazağa daki 23 dönümlük hissesini satışa hazırlanıyor: RAMS Türkiye ve Emay İnşaat a söz verildi iddiası!

Sarıyer Gazetesi'nde yer alan habere göre; 41 parsel tam 43 bin 129 metrekare büyüklüğe sahip. Bu parselde İBB’nin hissesi ise 23 bin metrekare. İstanbul Beykent Üniversitesi yakınında bulunan Hadımkoru Yolu Caddesi üzerindeki bu parselin içinde 206. Sokak bulunuyor. 

Sarıyer Belediyesi İmar Müdürlüğü kayıtlarına göre; İBB’nin satışa sunmaya hazırlandığı bu arazide 15
kata kadar gökdelen inşa edilebilecek. 

Arazinin imar durumu Bina Yüksekliği (H) 15 kat, TAKS 0.4, Emsal (KAKS) 1.50. Konut imarlı arazinin bir bölümü de dere taşkın alanı, refüj, konut yerleşme alanları, parklar, dinlenme alanları, çocuk bahçeleri, fuar, oyunlarında yer alıyor. 

Söz konusu arazi ile ilgili geçtiğimiz aylarda bir son dakika gelişmesi yaşanmış ve İstanbul 5. İdare Mahkemesi, 2023/1381 esas sayılı davada 06/06/2024 tarih ve 2024/1240 sayılı karar ile “1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının yürütülmesinin durdurulması ve iptaline” ilişkin karar almıştı. Bu şekilde mahkeme kararıyla 41 parseldeki mevcut imar durumu iptal edilmiş oldu. 

İBB, Ayazağa daki 23 dönümlük hissesini satışa hazırlanıyor: RAMS Türkiye ve Emay İnşaat a söz verildi iddiası! 

YENİ İMAR PLANI MI GELİYOR? 

Söz konusu mahkeme kararının ardından ı İBB meclisinin 41 parselle ilgili yeni ve imar yoğunluğu daha yüksek olan bir plan tadilatı yapacağı iddiaları da konuşulmaya başlandı. 

İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nin kararı sonrası piyasa değeri düşen parselin, satışın ardından yeni yapılacak
imar tadilatı ile eski halinden çok daha değerli hale getirilebileceği ve bu şekilde  İBB’nin yeni alıcıya milyarlık rant yaratacağı ileri sürülüyor. 

Fakat aktarılan bilgilere göre, 41 parselin satışı tamamlanmadan Ayazağa‘da kentsel dönüşüm çalışmasına başlanması da planlanıyor. İBBB tüm süreci kendi hissesini sattıktan sonra bölgede yeni bir imar çalışması gerçekleştirecek ve dönüşüm bu şekilde başlayacak. 

Ayazağa’daki 86 adet parselin satışı konusunda İBB meclisi 2023 yılında Haziran ayında meclisten satış yetkisi vermiş, 41 parsel içinse KAT KARŞILIĞI -HASILAT PAYLAŞIMI kararı verilmişti. 

Ayazağa’daki gecekondu sahiplerine tapu hakkı  veren bu kararın ardından alandaki bazı parseller de “çantacı” denilen kimi müteahhitlerce el altından toplanmaya başlandı. 

Asgari ücret net 25 bin TL olacak! 2025 zammı tek tek hesaplandı! 

Emeklilikte yaş, prim ve çalışma gün sayısı değişiyor mu? Emeklilik sistemiyle ilgili şok açıklama!

 İslam Memiş'ten altın için sert uyarı geldi!

6 Şubat'ın merkez üssüne 6.5 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kahramanmaraş Fay Zonu kırılmadı, hazırlıklı olmak gerek! 


Geri Dön