27 / 12 / 2024

İBB: Cihangir'deki İSPARK inşaatı imara aykırı değil!

İBB: Cihangir'deki İSPARK inşaatı imara aykırı değil!

İBB, Cihangir'de halka bağışlanan parktaki İSPARK inşaatıyla ilgili açıklama yaptı



1938 yılında bir hayırseverin 'çocuk parkı' yapılması şartıyla bağışladığı Cihangir'deki bahçe, tam 40 yıldır bölge halkına park olarak hizmet veriyor. Ellerindeki tek yeşil alanın altına İSPARK'ın otopark yapması, bu arada parkın tam ortasında asansör inşaatı başlatması, Cihangir sakinlerini ayağa kaldırdı. Günlerdir protesto gösterileri düzenleyen aileler, parktaki inşaatın da imara aykırı yürütüldüğünü öne sürüyor.

CÎHANGÎR'deki çocuk parkının, İSPARK tarafından istila edildiği iddialarına, Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Parkın altına yapılan otoparkla ilgili olarak ÎBB'den yapılan açıklamada, içinde çocuk parkının bulunduğu sözkonusu yeşil alanın SÎT kapsamında olduğu kabul edildi. Açıklamada, SÎT alanı olmasına rağmen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan proje izni alındığı dile getirildi, İmar Müdürlüğü'nün de onaylamasıyla, inşaatın imara uygun hale geldiğinin belirtildiği açıklama şöyle:

'PARKI DAHA DA GENİŞLETTİK'

"Öncelikle belirtmek gerekir ki; söz konusu alan Beyoğlu Nazım İmar Planı'nda; Parklar, dinlenme alanları ile Yeraltı Otopark lejantında (fonksiyonunda) kalmaktadır. Yeraltı katlı otoparkı yapımı için, Yapı işleri Müdürlüğü'nce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ruhsat talebinde bulunulmuştur. Proje, bölgenin Kentsel Sit Alanında kalması nedeniyle, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na sunulmuştur. Kurul, avan projeyi uygun bularak onaylamıştır. İBB İmar Müdürlüğü de İmar Kanunu'nun 26. maddesine istinaden inşaat ruhsatı vermiştir. înşaat, bu ruhsata dayalı olarak başlatılmıştır. Dolayısıyla, inşaatın imara aykırı olduğu iddiaları doğru değildir. BEDAŞ tarafından park üzerine konulması düşünülen trafo binası, otopark içine aldırılmıştır. Bu şekilde çocuklara ayrılan bölüm genişletilmiştir."
HaberTürk


Geri Dön