03 / 05 / 2024

İBB evsizleri Tevfik Aydeniz Spor Salonu'na yerleştirdi!

İBB evsizleri Tevfik Aydeniz Spor Salonu'na yerleştirdi!

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi evsiz vatandaşları  Tevfik Aydeniz Spor Salonu’na yerleştirmeye başandı...



Havaların soğumaya başladığı bu günlerde evsiz vatandaşlarımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Tevfik Aydeniz Spor Salonu’nda yeniden konuk ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca, 2004 yılından bu yana sürdürülen çalışmalarla, bugüne kadar 2 bin 72 evsiz donmaktan kurtarıldı.

Hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı 10 Aralık 2010 tarihinden itibaren çoğunlukla sokakta yaşayan vatandaşlarımız; AKOM, ALO 153 (İBB Beyaz Masa), 112 Hızır Acil ve 155 Polis İmdat’a gelen ihbarlar doğrultusunda, 112 Hızır Acil, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Zabıta Ekipleri tarafından alınarak Tevfik Aydeniz Spor Salonu’nda konuk edilmeye devam ediliyor.

Getirildikleri spor salonunda öncelikle sağlık kontrolünden geçirilen evsiz vatandaşların; yıkanma, tıraş edilme vb. kişisel bakımları ve temizlikleri yapılarak,  kıyafet ve gıda ihtiyaçları da karşılanıyor. Evsiz vatandaşlarımız hava sıcaklığı normali dönene kadar barındırılıyor.

Her türlü ihtiyaçları bu merkezlerde giderilen vatandaşların sosyal inceleme raporları da tutuluyor. Şartları, Darülaceze kabul şartlarına uyanlar, istedikleri takdirde Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’ne naklediliyor.

Ayrıca evsizlerin yakınlarıyla irtibata geçilerek ailesi olanlar memleketlerine gönderilirken hastanede tedavisi gerekenler de hastaneye yatırılıyor.

Halen Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonunda 34’ü erkek, 5’i kadın olmak üzere 39 evsiz konuk ediliyor.
İBB


Geri Dön