21 / 05 / 2024

İBB gerçekleştirdiği projelerle İstanbul’u spor alanına dönüştürüyor!

İBB gerçekleştirdiği projelerle İstanbul’u spor alanına dönüştürüyor!

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor AŞ işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile yaz ayları boyunca İstanbul ’un plaj ve piknik alanlarında çeşitli sportif aktiviteler düzenlendi.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği projelerle, İstanbul’u dev bir spor alanına dönüştürüyor. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor AŞ işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile yaz ayları boyunca İstanbul’un plaj ve piknik alanlarında çeşitli sportif aktiviteler düzenlendi. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen organizasyonlarla, İstanbullular hem eğlendi hem de spor yapma fırsatı buldu.


İstanbul’da sporu tabana yayma hedefini her alanda sürdürmeye devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, plaj ve piknik alanlarını birer spor alanına dönüştürmeye devam ediyor. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor AŞ işbirliği ile geçen yıl başlatılan ve bu yıl da devam eden proje ile İstanbullular eğlenceli ve sporla dolu günler geçiriyor


İstanbullular hafta içi ve Cumartesi günü 12.00-18.00 saatleri arasında plaj ve piknik alanlarında uzman eğitmenler eşliğinde hem doyasıya eğleniyor hem de spor yapma fırsatı buluyor. Plaj ve piknik alanlarında oluşturulan özel etkinlik alanlarında İstanbullulara yönelik ücretsiz olarak gerçekleştirilen ip atlama yarışları, çuval yarışları, halat çekme yarışları, tırmanma duvarı, canlı langırt, plaj voleybolu, plaj futbolu, mendil kapmaca, yakar top, renkli istop, penaltı yarışları, top sektirme yarışları, badminton yarışları, yüzme yarışları ve çeşitli animasyon aktiviteleri ile halk spor ile buluşturuluyor.


Uzman eğitmenler nezaretinde gerçekleştirilen etkinliklere katılan vatandaşlara tişört, şapka, voleybol topu, basketbol topu, futbol topu gibi çeşitli hediyeler veriliyor. Gençlerimizi spora teşvik etmek açısından büyük önem taşıyan, günü birlik de olsa İstanbulluları spor heyecanıyla buluşturan uygulama ile plaj ve piknik alanları da artık spor yapılan mekanlar arasında yer alıyor.

İstanbul'u büyük bir spor sahası haline getirme hedefi doğrultusunda spor yapma kültürü oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamak için bütün alanları değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  İstanbulluları spor ve eğlenceyle buluşturmaya devam edecek.


İBB


Geri Dön