28 / 04 / 2024

İBB Göztepe Parkı'nda cami yapımından vazgeçti!

İBB Göztepe Parkı'nda cami yapımından vazgeçti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2005  yılında dini tesis alanı olarak ilan edilen Kadıköy 'deki Göztepe Parkı 'nın 'Park  ve Dinlenme Alanı' olarak kalmasına karar verdi



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 2005  yılında dini tesis alanı olarak ilan edilen Kadıköy 'deki Göztepe Parkı 'nın 'Park  ve Dinlenme Alanı' olarak kalmasına karar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının ikinci  birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, bir kısmı 2005 yılında cami yapılması amacıyla dini tesis  alanı ilan edilen Kadıköy 'deki Göztepe Parkı 'nın 'parklar ve dinlenme alanı  olarak belirlenmesi' talebi değerlendirildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, İstanbul  Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Göztepe Parkı 'nın fiilen park olarak  kullanılması dolayısıyla 'park ve dinlenme alanı' olarak belirlenmesi gerektiği  bildirildi. Komisyonun düzenlemesini görüşen meclis, HAS Partili üye Ahmet  Sadıkoğlu 'nun ret oyuna karşın AK Parti ve CHP grubunun oylarıyla rapor  doğrultusunda karar verildi.


Geri Dön