02 / 05 / 2024

İBB Meclisi Alpella Şehri'nin tadilat teklifini iade etti!

İBB Meclisi Alpella Şehri'nin tadilat teklifini iade etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ataşehir Belediyesi'nin inşaatını mühürlediği spor kompleksinin tadilat teklifini iade etti



İstanbul Ataşehir'deki "Alpella Şehri" adlı spor kompleksinin inşaat çalışmaları Ataşehir Belediyesi'nce mühürlenen Fenerbahçe Spor Kulübü'ne kötü bir haber de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nden geldi. İBB Meclisi önceki gün, Şehir Plancılar Odası'nın açtığı yürütmeyi durdurma davasını oybirliğiyle onayan Danıştay'ın kararını gerekçe göstererek 1/5000 ölçekli plan tadilat teklifini, planlama müdürlüğüne iade etti. Fenerbahçe kamuya daha fazla yer ayıracağı bir proje hazırlayıp bunu İBB Meclisi'ne onaylatacak.

260 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Kadıköy Belediyesi'nin açtığı, ilanı Bursa'da bir yerel gazetede yayınlanan ihale sonucu Fenerbahçe Spor Kulübü'ne 30 yıllığına 305 bin TL bedelle kiralanan 58 dönümlük arazide, 260 milyon euro yatırımla kapalı spor salonu, ticaret merkezi, huzurevi ve otel gibi sosyal donatı alanlarının bulunacağı kompleks inşaa edilmeye başlanmıştı. Şehir Plancılar Odası ve Mimarlar Odası "İstanbul'un en değerli arazilerinin olduğu bölgede kamunun alacağı miktar bu kadar az olamaz" diyerek mahkemeye başvurmuştu. Yerel mahkeme ve Danıştay da Şehir Plancılar Odası'nın talebi doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı yönünde karar vermişti.

YILDIRIM, İLGEZDİ'Yİ ZİYARET ETTİ
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, önceki gün akşam saatlerinde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi makamında ziyaret etti. Sadece SABAH'ın görüntülediği ziyaret çıkışında Yıldırım yanındakilere "Kim haber verdi gazetecilere" diye çıkıştı.

46 bin metrekare inşaat izni verilmişti
GEÇEN yıl İBB'den oybirliği ile geçen projede yükseklik serbest bırakılırken alana 46 bin 175 metrekare inşaat izni verilmişti. Yapılan plan tadilatıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Ataşehir'de, alışveriş merkezi, açık kapalı spor alanları, sinema toplantı salonları cafe, lokanta, huzurevi ile 7 bin metrekare otel yapabilecekti.
Erhan Öztürk/Sabah

Fenerbahçe'nin 'Alpella Şehri' projesine mühür!


Geri Dön