02 / 05 / 2024

İBB tarafından yapılan kiralamalar TBMM'de!

İBB tarafından yapılan kiralamalar TBMM'de!

İBB'ye bağlı otoparklara, belediye tarafından yapılan kiralamalara ve belediye ile ilgili çeşitli konular TBMM'ye taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konu hakkında soru önergesi hazırladı..



İBB tarafından yapılan kiralamalar TBMM de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otoparklara, belediye tarafından yapılan kiralamalara ve belediye ile ilgili çeşitli konular meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Tanrıkulu'nun soruları

1. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK’ın işlettiği otoparkların kaçının ruhsatı vardır? Ruhsatsız otopark sayısı kaçtır?

2. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İlan ve Reklam Vergisi tahsilatı yapmadığı kaç alışveriş merkezi ve dükkan vardır?

3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait kaç taşınmaz üzerindeki LED Ekran Kültür A.Ş tarafından kullanılmaktadır?

4. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılması gereken plaj ücreti dışında kaç gelir kalemi vardır? Neden hesaplamaya dahil edilmemiştir?

5. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “denetim kartı” adıyla    elektronik kart çıkartılmış mıdır? Çıkartılmışsa, kaç kez kullanılmıştır?

6. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bayrampaşa Otogarı’nda yer alan kaç işyerinin ruhsatı yoktur? İşyeri denetlemesi yapılmış mıdır?

7. Kadıköy ve Bayrampaşa hallerinde bulunan otopark ve kantar    işletmeciliğinin İSPARK A.Ş’ye devredildiği iddiası doğru mudur? Kantar ve otopark işletmeciliği için ihale açılmış mıdır?

8. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraya verilen ve kira süresi bitmesine rağmen kiracılık işlemi devam eden kaç yer vardır? Bu yerler kimlere kiralanmıştır?

9. İstanbul Kültür Sanat Ürünleri Tic A.Ş Yerebatan Sarnıcı’nda 28 yıldır kiracı olan kurumun kira süresi ne zaman bitecektir? Kira süresi bittiyse, kiracılık işlemi neden devam etmektedir?

 


Geri Dön