28 / 04 / 2024

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 



''Yaşanacak olan süreci seferberlik ruhuyla yönetmeliyiz, herkesin elini taşın altına koyması gerek'' diyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında yapılacakları 7 maddede anlattı.

 İBB den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından olası İstanbul depremi gündemden düşmüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) beklenen deprem için düğmeye bastı. İktidarın İstanbul'u depreme karşı güçlendirmek için iki yakada rezerv alanlara riskli konutları taşıma planı devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan depreme hazırlık çalışmaları devam ediyor. 

DEPREM SEFERBERLİK PLANI'NDA UYGULAMA ADIMLARI HIZLANIYOR

39 ilçe belediye başkanlığı ve teknik ekipleri ile önceki gün düzenlenen toplantıda depreme ilişkin önemli gündem maddeler belirlendi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da şunları kaydetti; '' İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem dirençli kent vizyonuna göre hazırlanan İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yaşanan depremlerde, koordinasyon yetisinin, asayiş, lojistik, kurtarma vb. süreçlerde ne kadar önemli olduğunu hepimiz gördük. Depreme dirençli bir şehir istiyorsak hzırlık sürecinde sağduyuyla konuya yaklaşmalıyız. Denetimden, yönetmelik değişiklerine, güçlendirme veya yenileme çalışmalarına kadar bir çok konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor'' dedi. 

Peki deprem seferberlik planı için gerekli olan 7 kritik adım nedir? 
 


Geri Dön