17 / 09 / 2024

İBB'nin Ayazağa'daki dev parselinin satış kararı Meclis'ten geçti! O arazide kimin hisseleri var? 

İBB'nin Ayazağa'daki dev parselinin satış kararı Meclis'ten geçti! O arazide kimin hisseleri var? 

İBB'nin Ayazağa'da yer alan 7242 ada 41 nolu parselin satılması kararı Meclis'ten geçti. İşte ayrıntılar...




İBB Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Melendiz Dalyan İzgi'nin başkanlığını yaptığı İBB Hukuk Komisyonu tarafından, Ayazağa‘daki 7242 ada 41 nolu parselin doğrudan satılmasına ilişkin görüş bildirildi. 

Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu'nun haberine göre; İBB Meclis'i tarafından da onaylanan kararla beraber, daha önceden Kat Karşılığı ve Hasılat Paylaşımı yöntemiyle elden çıkarılması istenen parselin, bu defa satışının yapılmasına karar verildi. 

İBB nin Ayazağa daki dev parselinin satış kararı Meclis ten geçti! O arazide kimin hisseleri var? 

İstanbul Beykent Üniversitesi yakınında, 1453’ün tam karşısında bulunan dev parselin büyüklüğü tam 43 dönüm 129 metrekare. Söz konusu parselde İBB’nin hissesinin büyüklüğü ise 20 bin 386 metrekare. İBB, bir süre önce mahkeme kararıyla konut alanı imarı olan bölümlerinin kaldırıldığı parseldeki hissesini açık ihale yöntemiyle satışa çıkaracak. 

İBB meclisinden geçen karara göre, söz konusu parselde Kazdal ailesinden pek çok hissedar da yer alıyor. 

İBB nin Ayazağa daki dev parselinin satış kararı Meclis ten geçti! O arazide kimin hisseleri var? 

Geçtiğimiz günlerde yine Sarıyer Gazetesi'nde bu satış gündeme gelmiş ve İBB Emlak Şube Müdürlüğü’nden meclise getirilen 960 nolu teklife göre tapuda İ.Ayazağa 249Dy3c pafta, 7242 ada, 41 parselin satışının yapılmasının konuşulduğu ve söz konusu parselin rant iddialarının merkezinde yer aldığı belirtilmişti. 

Aktarılan detaylara göre; satışa çıkarılacak olan parsel için daha önceden RAMS Türkiye ve Emay İnşaat‘a söz verildiğine ilişkin iddialar gündeme geldi. 

Sarıyer Belediyesi İmar Müdürlüğü kayıtlarına göre; İBB’nin satışa sunmaya hazırlandığı bu arazide 15 kata kadar gökdelen inşa edilebilecek. Arazinin imar durumu Bina Yüksekliği (H) 15 kat, TAKS 0.4, Emsal (KAKS) 1.50. Konut imarlı arazinin bir bölümü de dere taşkın alanı, refüj, konut yerleşme alanları, parklar, dinlenme alanları, çocuk bahçeleri, fuar, oyunlarında yer alıyor. 

Söz konusu mahkeme kararının ardından İBB meclisinin 41 parselle ilgili yeni ve imar yoğunluğu daha yüksek olan bir plan tadilatı yapacağı iddiaları da konuşulmaya başlandı. 

İstanbul için 'acil kentsel dönüşüm' çağrısı: Kaybedecek bir dakikamız yok!

İhtiyaç ve konut kredisi faizleri düşerken, mevduat yükseldi! İşte güncel faiz oranları!

Emeklilere 18 bin TL veriliyor! O bankadan maaşa ek gelir müjdesi! İşte Yapı Kredi promosyon... 

 


 


Geri Dön