17 / 09 / 2024

İstanbul için 'acil kentsel dönüşüm' çağrısı: Kaybedecek bir dakikamız yok!

İstanbul için 'acil kentsel dönüşüm' çağrısı: Kaybedecek bir dakikamız yok!

Türkiye’nin birçok kentinde bugüne kadar binlerce konut ve okul inşa eden AKAR Taahhüt Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karakoç, İstanbul'da deprem riskine dikkat çekerek 'acil kentsel dönüşüm' çağrısında bulundu. 




Akar Taahhüt Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, kentsel dönüşümde öncelikle İstanbul'u uyararak şehirlerdeki riskli binaların yıkılıp yeniden inşası için kaybedecek bir dakikanın bile olmadığına dikkat çekti. Karakoç: '' Devletimiz gerekli düzenlemeleri yaptı. Her türlü maddi imkânı da sunuyor. Özellikle mülk sahiplerinin kendi gelecekleri için kentsel dönüşüme katılmaları ve destek vermeleri lazım.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI 2025'DE HIZLANACAK

Türkiye’de kentsel dönüşüm, deprem riski, çarpık kentleşme ve altyapı sorunları gibi birçok problemin çözümü için büyük önem taşıyor.

Yapılan yeni düzenlemeler ve maddi desteklerle başta İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin,  Adana  ve Diyarbakır gibi büyükşehirler olmak üzere tüm illerde kentsel dönüşüm uygulamalarının bu yıl ve 2025’de daha da hız kazanması bekleniyor.

Kentsel dönüşümün en önemli hedefi ise depreme dayanıklı yapıların inşası, çarpık kentleşmenin giderilmesi, altyapının iyileştirilmesi ve projelerin gerçekleştiği bölgelerin sosyal ve ekonomik olarak canlanması... Ancak, Türkiye’nin büyük bir kısmının deprem kuşağında yer alması nedeniyle riskli binaların depreme dayanıklı şekilde yeniden inşası büyük önem ve öncelik taşıyor.

İstanbul için acil kentsel dönüşüm çağrısı: Kaybedecek bir dakikamız yok!

KENTSEL DÖNÜŞÜME DAHA ÇOK YOĞUNLAŞILMALI

Akar Taahhüt Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karakoç, kentsel dönüşüm ve projelerin Türkiye’nin gündeminden hiç düşmemesi gerektiğini söyledi.

Karakoç:  “Ülkemizin geleceği ve insanımızın güvenliği için depreme dayanıklı binalar inşa etmemiz kaçınılmaz. Burada öne çıkan en önemli konu kentsel dönüşüm. Devletimiz bunun özellikle bir seferberliğe dönüşmesi için birçok düzenleme yaptı, mülk sahiplerine maddi anlamda yeni fırsatlar sundu ve sunmaya da devam ediyor. Artık Türkiye’nin çok ciddi biçimde kentsel dönüşüme yoğunlaşması lazım…

Türkiye bir deprem ülkesi ve uzmanlar her gün yeni uyarılarda bulunuyorlar. İnsanımızın can güvenliği ve şehirlerimizin daha güvenli hale gelmesi için özellikle riskli yapılardaki mülk sahiplerinin uygulamaların hayata geçmesine destek olmaları büyük önem taşıyor. Çünkü kentsel dönüşüm Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Bunu herkesin anlaması gerekiyor.”dedi.

İstanbul için acil kentsel dönüşüm çağrısı: Kaybedecek bir dakikamız yok!

DEPREME DAYANIKLI BİNALARIN İNŞASI MİLLİ SORUMLULUK 

İnşaat ve konut üretimi konusunda önemli deneyime sahip olduklarının altını çizen Aydın Karakoç sözlerini şöyle sürdürdü: “AKAR Taahhüt Yapı olarak bugüne kadar Türkiye’nin birçok kentinde 10 binin üzerinde konut, okul ve cami inşa ederek TOKİ’ye teslim ettik.

Bu yıl da yine hem TOKİ’ye hem de kendi özel projelerimizde 2 binden fazla konutun inşasını gerçekleştiriyoruz. Bunların içinde kentsel dönüşüm projelerimiz de var. Ben kentsel dönüşüm projelerini çok önemsiyorum. Çünkü Türkiye’nin depreme dayanıklı konutlar inşa etmesi konusunda kaybedecek bir dakikası bile yok.

Tüm riskli binaların yıkılarak yerine depreme dayanıklı yeni binaların yapılması lazım. Bu konuda AKAR Taahhüt Yapı olarak biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Bu konuyu başta biz müteahhitler olmak üzere tüm kesimlerin milli sorumluluğu olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm dev kiralık ev talebi oluşturdu!

Uzundere'de kentsel dönüşüm mağduriyeti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Bu zulme artık siz son verin' çağrısı! 

Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda? İşte Ankara'nın kentsel dönüşüm karnesi!

Geri Dön