16 / 09 / 2024

Uzundere'de kentsel dönüşüm mağduriyeti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Bu zulme artık siz son verin' çağrısı! 

Uzundere'de kentsel dönüşüm mağduriyeti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Bu zulme artık siz son verin' çağrısı! 

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir ve Türkiye’ye örnek olacağı iddiası ile başlattığı kentsel dönüşüm projeleri birçok insanı mağdur etti. Mağdurlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Bu zulme artık siz son verin' çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar...




15 sene önce Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Karabağlar Uzundere'de konut ve arsa tapularını kentsel dönüşüm için teslim edenler ile Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer döneminde belediye garantörlüğünde oluşturulduğu ileri sürülen kooperatifler aracılığıyla Gaziemir Aktepe-Emrez ve Karşıyaka Örnekköy'de ev sahibi olma hayali kuran binlerce kişi mağdur oldu. 

Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre; Karabağlar Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı'nda bir araya gelen iki mağdur grup, ortak basın açıklaması yaptı ve seslerini duyurmaya çalıştı.

Uzundere de kentsel dönüşüm mağduriyeti! Cumhurbaşkanı Erdoğan a Bu zulme artık siz son verin çağrısı! 

Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, bulundukları alanların kentsel dönüşüm planlamasına sokulduğu gerekçesi ile konut ve arsa tapularını Aziz Kocaoğlu döneminde  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. 16 bloktan meydana gelen 1.422 adet konutun bulunduğu 3. etap ile 15 bloktan oluşan 1307 dairenin yer aldığı 4. etap inşaatlara bir türlü başlanamazken, yerel seçimlerle birlikte Kocaoğlu'nun yerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Tunç Soyer geldi. 

Tunç Soyer'in başkan olmasının ardından, bir türlü 3 ve 4'üncü etap inşaatlarına başlanmadığından ve senelerdir kirada oturduklarından dert yanan vatandaşlar bunun üzerine o dönem CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme yaptı. 

Görüşme sonrasında her iki etapta da inşaata başlanması için kentsel dönüşüme girecek konutların yıkımına başlandı. 2022'de Karşıyaka Örnekköy'de başlanacak ilk çalışmalar için S.S. İş İnsanları Örnekköy Yapı Kooperatifi Başkanı ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile İzbeton Genel Müdürü Heval Savaş Kaya sözleşme imzaladı. 

Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mağduriyetimizi çeşitli platformlarda sık sık İzmir Büyükşehir Belediyesine belirttik. Ancak gördüğünüz gibi Türkiye'nin örnek kentsel dönüşüm projesi adı altında başlatılan proje, 2 CHP Genel Başkanı, 3 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı görerek, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Ve konutlarımıza hala kavuşamadık. Dayanacak gücümüz, bir kuruş daha fazla ödeme yapacak maddi halimiz kalmadı. Buradan Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da sesleniyoruz. Bu zulme artık sizin son vermenizi rica ediyoruz."

Uzundere de kentsel dönüşüm mağduriyeti! Cumhurbaşkanı Erdoğan a Bu zulme artık siz son verin çağrısı! 

Mağdurlardan öğretmen Leyla Yalçıntaş da konu ile ilgili konuştu ve Örnekköy'deki 4. etapta olduğunu belirtti. Yalçıntaş, "2023 Haziran'da bir arkadaşımızın önerisi ile konut sahibi olabilmek için bu oluşumun içine girdim. 33 ayda konutlarımızın teslim edileceği belirtildi, paralar toplandı fakat ortada ne hiçbir şey yok" diye konuştu. 

Kenan Hancıoğlu da 15 senedir Karabağlar Uzundere'deki kentsel dönüşüm mağdurlarından olduğuna, tapularını Büyükşehir Belediyesi'ne verdiklerine fakat proje alanına henüz tek bir çivi dahi çakılmadığına vurgu yaptı. 

Fiyasko ile sonuçlanan kooperatifçilik modeli ile ilgili 15 gün önce inceleme başlatan müfettişlerin rapor hazırlayıp Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunacağı, mağdurların ise tüm kooperatif bileşenlerinde  olan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve bazı CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerine tepki gösterdiği de belirtildi. 

Tahminleri peş peşe tutan İslam Memiş altın için gün verdi!

Satılık ev ilanlarına Reklam Kurulu freni! 1 TL ve 20 bin TL'lik satılık konut ilanlarına ceza verildi!

İstanbul’un en büyük yat limanıydı... Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı resmen özelleştirildi!


 


Geri Dön