17 / 09 / 2024

İstanbul’un en büyük yat limanıydı... Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı resmen özelleştirildi!

İstanbul’un en büyük yat limanıydı... Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı resmen özelleştirildi!

İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.




İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın işletmesi Vahit Karaarslan'a verildi. 

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;İstanbul’un en büyük yat limanı olan Kalamış Yat Limanı,  Ankara  Akköprü’deki 32.9 bin metrekarelik Karayolları arsası, Didim’deki bazı alanlara ilişkin özelleştirme ihalelerinin onayları Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Türkiye'nin ikinci, İstanbul'un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın işletmesini Vahit Karaarslan tarafından yapılacak.

İstanbul’un en büyük yat limanıydı... Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı resmen özelleştirildi!

505 MİLYON DOLARLA İHALEYİ KAZANMIŞTI

Marina için Koç Holding’in de bulunduğu ihale; temmuz ayında gerçekleşmiş, ihalede en yüksek teklifi 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan vermişti.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın işletmesini 2021'de Koç Holding kazanmıştı. Ancak ihale Cumhurbaşkanlığı kararıyla iptal edilmişti.

''KADIKÖYLÜLER BUNA İZİN VERMEZ"

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, konuya ilişkin geçen ay Cumhuriyet'e yaptığı açıklamalarda, “Bize bilgi verilmeden burada en ufak inşaata başlayacabileceklerini zannetmiyorum.

Çünkü buna her şeyden önce Kadıköylüler izin vermez. Buradaki marina eskidi, bir güncelleme ihtiyacı olabilir. Bu nasıl yapılır? Bölgedekilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamuyla, belediyeyle ve gerekiryorsa büyükşehirle bir masa kurulur.

Bir ihale yapılıyor ama en büyük paydaşı olması gereken Kadıköy Belediyesi bu sürecin içinde değil. Hatta sadece burası değil, Haydarpaşa ve Fikirtepe’deki projelerde de bilgimiz yok. Yeşil alanları artırarak, oradaki vatandaşların marinaya daha rahat girmesini sağlayarak bu işi yapalım. Kadıköy’de güzel projeleri imza atmış insanlar var. Konuşalım, ortak bir şey çıkaralım” demişti.

Kalamış Parkı’na herhangi bir müdahaleye izin vermeyeceklerini vurgulayan Kösedağı şöyle devam etti: “Kalamış Kadıköylülerin ve İstanbulluların uğrak noktaların başında geliyor. Kalamış İstanbul’un son yeşil alanlarından bir tanesi.

ASLA KABUL ETMEYECEĞİM....

Kadıköylülerin sürekli ziyaret ettiği ve zaman geçirmekten çok hoşlandığı bir yer. Kadıköy Belediye Başkanı olarak Kalamış Parkı’na herhangi bir müdahaleyi asla kabul etmeyeceğim.

Vatandaşlarımızla, meslek odalarımızla ve STK’larımızla parkın, yeşil alan olarak kalmasını, denizle bütünleşmesini devam ettireceğiz. Kadıköy Belediye Başkanı olduğum sürece Kalamış’ta herhangi bir şekilde bu marina büyüyemeyecek ve Kalamış Parkı’na müdahale edilemeyecek.”

Kalamış Yat Limanı ile ilgili yasal sürecin devam ettiğini hatırlatan Kösedağı, “Burayla ilgili Mimarlar Odası’nın ve 32 vatandaşımızın açtığı dava sürüyor. Süreci takip ediyoruz, gerekirse müdahil olacağız.” diye konuştu. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nı Vahit Karaaslan işletecek! Resmi Gazete'de onay çıktı! 

Rekabet Kurulu'ndan Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine onay!

Geri Dön